Домашня горілка з ароматом мандарина схожа на магазинні аналоги "Фінляндія" і "Абсолют" за органолептичними властивостями. Прозора, з легкими мандариновими нотками і гарантовано не містить хімічних добавок.

Для приготування ж знадобиться найпростіший самогонний апарат, щоб дистилювати настій, горілка — 1 літр і 10 мандаринів.

Читайте Знай в Google News!

Весь процес починається з миття мандаринів в гарячій воді, потім їх потрібно витерти насухо паперовими рушниками, що дозволить позбутися від консерванту. Далі слід ножем або чищенням для овочів зняти з мандаринів цедру (жовту частину шкірки без білої м'якоті). Очищені ж плоди можна використовувати в інших цілях.

Цедру скласти в ємність для настоювання і влити алкогольну основу, яку згодом герметично закрити. Суміш потрібно наполягати 5 днів в темному місці з кімнатною температурою і раз на добу струшувати. Настій потрібно процідити через марлю, а цедру віджати насухо.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Насипте прозорий напій з легкими мандариновими нотками, тому знадобиться перегонка, яка починається з розбавити настою водою до 18-20% об. (на кожен літр горілки додати 1,2 л води) і перегнати її на класичному самогонному апараті.

Згодом перші 30-40 мілілітрів на кожен літр доданої горілки потрібно зібрати окремо, адже в цій фракції міститься багато ефірних масел. Відбирати продукт слід до падіння фортеці в струмені нижче 20% об. А в кінці потрібно виміряти міцність отриманої горілки, розбавити водою до 40-45% об. і перелити в скляну ємність, яку потім герметично закрити.

Рідина залишається в холодильнику протягом 2-3 днів для стабілізації смаку, а ось щоб отримати прозорий лікер — досить використовувати цукровий сироп для розведення замість води.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ніколи не викидайте апельсинові шкурки, з них вийти кращий десерт.

Як повідомляв "Знай.ua", зимове блюдо і за кольором, і за змістом: рецепт польського білого борщу.

Знай.ua писав, пісний червоний борщ: рецепт для тих, хто "готується" до свят.