Якщо ви не знаєте, що можна швидко і смачно приготувати на вечерю для всієї сім'ї, спробуйте ці три прості рецепти. Описані страви готуються у духовці без жодного клопоту. А виходить дуже апетитно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСтіжочки з цибулею і фаршем
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста 380 г
- Фарш змішаний (філе стегна індички/філе курячої грудки 1:1) 500 г
- Капуста 250 г
- Кабачок 100 г
- Гірчиця діжонська 15 г
- Сметана 15% 70 г
- Сир 50 г
- Чебрець
- Перець
- Сіль
Приготування:
Цибулю порізати на кільця (товщиною 1-1,5 см), викласти на деко, посолити і змастити гірчицею. Посипати травами. На них викладати котлети з фаршу, діаметром трохи більше, ніж у цибулі. Зверху дати сіль та чорний мелений перець.
Наступний шар - білокачанна капуста, тонко нашинкована і вим'ята. Потім - тонкі смужки кабачка. Посипати тертим сиром і змастити сметаною. Зручно робити це з допомогою кондитерського мішка. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 25 хвилин. Подавати зі свіжими помідорами.
Пірамідка з баклажанами
Інгредієнти:
- Баклажани 520 г
- Філе курячої грудки 480 г
- Помідори 520 г
- Базилік свіжий кілька листочків
- Моцарела 80 г
- Оливкова олія 7 г
- Петрушка
- Сушений часник
- Перець
- Сіль
Приготування:
Великі баклажани нарізати товстими шайбами по 2,5-3 см. Викласти їх на деко, застелене листом для випікання. Змастити баклажани з двох сторін оливковою олією. Посолити і посипати сушеним або свіжим часником. Зверху викласти часточки курячого або іншого філе чи м'ясний фарш.
Посолити та поперчити м'ясо. Покласти по листочку зеленого базиліку. Можна використати сушений або інші спеції для курки. Зверху викласти м'ясистий солодкий помідор. Трішки їх посолити. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Приблизно за 2 хв до завершення запікання на кожну пірамідку покласти трохи моцарели. Готову страву посипати дрібно нарізаною петрушкою.
Стейки з цвітної капусти з рибою
Інгредієнти:
- Цвітна капуста 400 г
- Філе минтая 300 г
- Томатна паста 30 г
- Сметана 15% 100 г
- Сушена цибуля
- Чебрець
- Перець білий мелений
- Сіль
- Кріп
- Лимон
Приготування:
Цвітну капусту порізати на "стейки". Викласти їх у форму для запікання. Соус приготувати зі сметани або натурального йогурту. Додати сіль, кріп, білий мелений перець і сушену цибулю. Можна використати свої улюблені спеції. Додати томатну пасту і добре перемішати.
Силіконовим пензликом добре помастити соусом цвітну капусту. Замість цвітної можна використовувати "шайби" молодої білокачанної капусти або пекінської. Філе мінтая або іншу білу рибу нарізати на шматочки і викласти їх на цвітну капусту.
Зверху щедро змастити рештою соусу. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Прикрасити нарізаним свіжим кропом і часточками лимона. Полити лимонним соком.
Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!
Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.