Рецепт простого і економного йогуртового пирога без борошна і масла підказали у телеграм-спільноті "Смачні рецепти з цінами".

Приготування цього пирога займе не більше години, а результат потішить всю родину.

Що знадобиться:

  • чотири яйця,
  • 320 грамів натурального йогурту,
  • 80 грамів цукру,
  • 50 грамів кукурудзяного крохмалю,
  • Чайна ложка розпушувача,
  • Чайна ложка ванільного цукру.

Скрін, відео YouTube пиріг
Скрін, відео YouTube пиріг

Як готувати:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • Відокремити білки від жовтків.
  • У жовтки додати цукор і за допомогою вінчика або міксера збити до тих пір, поки жовтки не посвітліють.
  • Додати йогурт, перемішати.
  • Додати кукурудзяний крохмаль, розпушувач і ванільний цукор, добре перемішати.
  • Білки збити до твердих піків.
  • Частинами додати збиті білки в жовтково-йогуртову суміш і акуратно їх вмішати.
  • Форму застелити пергаментом для випічки.

Скрін, відео YouTube пиріг
Скрін, відео YouTube пиріг

  • Акуратно влити тісто.
  • Дерев'яною паличкою розрівняти масу і обстукати форму, щоб не утворювалося порожнин.
  • Поставити форму для випічки на деко, низ форми закрити фольгою.
  • У деко налити гарячу воду, приблизно на два сантиметри.
  • Поставити пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.

Скрін, відео YouTube пиріг
Скрін, відео YouTube пиріг

  • Потім вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити пиріг ще на півгодини відстоятися. Витягнути пиріг, дати охолонути при кімнатній температурі.
  • Поставити пиріг в холодильник на годину, потім вийняти з форми.

Прикрасити цукровою пудрою, джемом чи шоколадною глазур’ю.

Вартість страви:

Одна порція пирога коштуватиме приблизно 36 гривень, в залежності від цін на продукти у вашому регіоні.

Скрін, Телеграм
Скрін, Телеграм

Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії.

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню.