Рецепт простого і економного йогуртового пирога без борошна і масла підказали у телеграм-спільноті "Смачні рецепти з цінами".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготування цього пирога займе не більше години, а результат потішить всю родину.
Що знадобиться:
- чотири яйця,
- 320 грамів натурального йогурту,
- 80 грамів цукру,
- 50 грамів кукурудзяного крохмалю,
- Чайна ложка розпушувача,
- Чайна ложка ванільного цукру.
Як готувати:
- Відокремити білки від жовтків.
- У жовтки додати цукор і за допомогою вінчика або міксера збити до тих пір, поки жовтки не посвітліють.
- Додати йогурт, перемішати.
- Додати кукурудзяний крохмаль, розпушувач і ванільний цукор, добре перемішати.
- Білки збити до твердих піків.
- Частинами додати збиті білки в жовтково-йогуртову суміш і акуратно їх вмішати.
- Форму застелити пергаментом для випічки.
- Акуратно влити тісто.
- Дерев'яною паличкою розрівняти масу і обстукати форму, щоб не утворювалося порожнин.
- Поставити форму для випічки на деко, низ форми закрити фольгою.
- У деко налити гарячу воду, приблизно на два сантиметри.
- Поставити пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
- Потім вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити пиріг ще на півгодини відстоятися. Витягнути пиріг, дати охолонути при кімнатній температурі.
- Поставити пиріг в холодильник на годину, потім вийняти з форми.
Прикрасити цукровою пудрою, джемом чи шоколадною глазур’ю.
Вартість страви:
Одна порція пирога коштуватиме приблизно 36 гривень, в залежності від цін на продукти у вашому регіоні.
Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії.
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню.