Господині сперечаються між собою, чи варто промивати і замочувати крупи, і в якій воді це потрібно робити. Замочувати чи в холодній або теплій воді, та й чи варто витрачати на це час?

Замочувати і промивати крупи дійсно потрібно. Їх особливість полягає в наявності фітіновой кислоти. Це шкідлива для організму речовина, яка перешкоджає засвоєнню корисних мікроелементів. Тому споживаючи непромиту крупу, ви не тільки не отримаєте від неї користі, але і нашкодите собі. Не варто ризикувати своїм здоров'ям, і краще витратити кілька хвилин на те щоб підготувати крупу.

Приготування гречки, кадр з відео
Приготування гречки, кадр з відео

Як же промивати крупи? Пшоно перед приготуванням рекомендується обдати окропом, після чого ще кілька разів промити в теплій воді. Тепла вода ефективна і для перловки, проте перед приготуванням цієї крупи її варто замочити в ємності з холодною рідиною.

Якщо ви плануєте приготувати круглий рис, то для його замочування варто вибрати ледь теплу воду, а для звичайного рису підійде і холодна, але її потрібно трохи підсолити. Рис не потрібно замочувати тільки в тому випадку, якщо ви готуєте суп. В такому випадку можна просто промити його, прокип'ятити 3 хвилини і відкинути на сито. Як тільки ви зробили це, крупу можна додати в ємність, в якій вже готується ваш суп.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ніколи не кидайте гречку в окріп-зіпсуєте кашу: головні помилки господинь

Також "Знай.иа" повідомляв, що українцю впарили гречку, що кишіла хробаками, але на цьому "сюрпризи" не закінчилися

Як повідомляв портал «Знай.иа", гречка по 75: українців посадять на "золоту" дієту - вдавитися можна