Оксана Черенкова – солдат, старший кухар 59-го пересувного військового госпіталю, має досвід у два десятка років. Кожної зміни вона разом із кількома помічниками готує їсти на 280-320 людей на добу. Про це пише Armyinform.

Жінці вдаються найсмачніші страви, і виходить у неї все по-домашньому. Вона поділилася секретом приготування смачного зеленого борщу цілорічно.

«Досвідчені люди готують його цілорічно. І не схоже на нього, а ідентично за усіма смаковими й харчовими якостями. Це блюдо не тільки смачне, але й дуже ситне, калорійне, таке, що заряджає енергією. А ми годуємо людей, які воюють, це для них важливо…», - каже Оксана.

Фото: Armyinform
Фото: Armyinform

Секрети приготування зеленого борщу від військового шеф-кухаря:

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Борщ має бути наваристим і яскраво-зеленим. Чи додавати такі інгредієнти, як квасоля, горох, гриби, крупи, болгарський перець та інша городина, вирішує автор страви.

  • Овочі та м’ясо обов’язково мають бути свіжими.
  • Молоду, заморожену чи консервовану зелень треба правильно підготувати до вчасної закладки в страву.
  • У зеленому борщу обов’язково мають бути м’ясо, багато зелені, яйця та картопля. Якщо немає щавлю, його можна замінити підсмаженими консервованими помідорами чи кількома ложками томатної пасти з дрібкою цукру.
  • Помідори та солодкий перець перекручують через м’ясорубку. Якщо зелені достатньо, борщ не змінить свого кольору.
  • Зелень та спеції кладуть під кінець готування.
  • Для борщу годиться будь-яке м’ясо, крім баранини: нежирна свинина, яловичина, курка. Різати м'ясо треба великими шматками, а дрібнити вже після готовності.
  • Картопля, морква, яйця варяться окремо.
  • Зелень дрібно ріжемо, морожену треба обдати окропом.
  • Варену картоплю нарізати кубиками, додати в бульйон разом з іншими овочами.

Фото: Armyinform
Фото: Armyinform

Засмажка: терта морква, часник, болгарський перець, спеції, дрібно нарізана цибуля. Все обсмажити із консервованими помідорами чи томатною пастою.

Готовий зелений борщ відставити на кілька годин, щоб настоявся. Сметану додають лише порційно у кожну тарілку.

Нагадаємо, українці отримають водійські посвідчення нового зразка, нічого не приховати- "всі заборони і фізичні особливості"

Як повідомляв "Знай.ua", МастерШеф на колесах? Голодні машиністи Укрзалізниці готують їжу прямо на лопатах

Знай.ua писав, зірка МастерШеф Ярославський дав рецепт борщу смачніше, ніж у Євгена Клопотенка: "Густий і наваристий"