Грибна ікра – незвична страва, для приготування якої підійдуть будь-які лісові гриби. Можна використовувати її як закуску із хлібом, чи як начинку до млинців і зразів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩо знадобиться:
- Два кілограма свіжих грибів;
- Три великих цибулини;
- Три морквини;
- Три столових ложки соняшникової олії;
- Дві-три столових ложки солі;
- Чайна ложка чорного перцю;
- Три столових ложки харчового оцту 9%.
Як готувати:
- Почистити гриби та промити їх під проточною водою.
- Відварити на помірному вогні впродовж однієї години, знімаючи пінку.
- Почистити овочі, морквини натерти на терці, а цибулю порізати кубиками. Обсмажити все на олії до готовності.
- Відварені гриби відкинути на сито.
- Обсмажені овочі пропустити через м’ясорубку разом із грибами.
- Всю цю масу в каструлі з товстим дном треба поставити на маленький вогонь, щоб тушкувалося впродовж однієї години.
- Масу треба постійно помішувати, щоб не пригоріла.
- Наприкінці додайте оцет, сіль і спеції.
- До стерильних скляних банок розкласти гарячу грибну ікру, слідкуючи, щоб не утворювалося бульбашки повітря.
- Зверху під саму кришку налити столову ложку розжареної рослинної олії.
Закрити банки металевими кришками, накрити теплою ковдрою та залишити до повного вистигання.
Зберігати в прохолодному та темному місці.
Як повідомляв Знай.uа, "Я проти, коли з язиком": Анатолій Анатоліч, Злата Огневич і Тоня Матвієнко розповіли про прояв любові на публіці.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки". Відомий кулінар поділився відмінним рецептом булочок.
Також "Знай.ua" писав, що 45-річна Могилевська показала, як виглядає в реальному житті, українці ахнули: "Все натуральне". Наталя Могилевська поділилася трепетним фото, загадково дивлячись вдалину