Грибна ікра – незвична страва, для приготування якої підійдуть будь-які лісові гриби. Можна використовувати її як закуску із хлібом, чи як начинку до млинців і зразів.

Що знадобиться:

  • Два кілограма свіжих грибів;
  • Три великих цибулини;
  • Три морквини;
  • Три столових ложки соняшникової олії;
  • Дві-три столових ложки солі;
  • Чайна ложка чорного перцю;
  • Три столових ложки харчового оцту 9%.

Гриби, фото: скріншот з відео
Гриби, фото: скріншот з відео

Як готувати:

  • Почистити гриби та промити їх під проточною водою.
  • Відварити на помірному вогні впродовж однієї години, знімаючи пінку.
  • Почистити овочі, морквини натерти на терці, а цибулю порізати кубиками. Обсмажити все на олії до готовності.
  • Відварені гриби відкинути на сито.
  • Обсмажені овочі пропустити через м’ясорубку разом із грибами.
  • Всю цю масу в каструлі з товстим дном треба поставити на маленький вогонь, щоб тушкувалося впродовж однієї години.
  • Масу треба постійно помішувати, щоб не пригоріла.
  • Наприкінці додайте оцет, сіль і спеції.
  • До стерильних скляних банок розкласти гарячу грибну ікру, слідкуючи, щоб не утворювалося бульбашки повітря.
  • Зверху під саму кришку налити столову ложку розжареної рослинної олії.

Популярні новини зараз

Слава Дьомін розповів про жорстку сварку на "Співають всі" з Наталею Могилевською: відразу після "весілля"

Віктор Павлік відповів на чвари двох своїх жінок через квартиру одним відео: схопилися за пилку

"Холостячка" Злата Огнєвіч зважилася на пристрасний поцілунок з чоловіком: ніхто не очікував

75-річна мати Наташі Корольової знайшла дивну заміну сексу: це треба нюхати

Показати ще

Закрити банки металевими кришками, накрити теплою ковдрою та залишити до повного вистигання.

Зберігати в прохолодному та темному місці.

Як повідомляв Знай.uа, "Я проти, коли з язиком": Анатолій Анатоліч, Злата Огневич і Тоня Матвієнко розповіли про прояв любові на публіці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки". Відомий кулінар поділився відмінним рецептом булочок.

Також "Знай.ua" писав, що 45-річна Могилевська показала, як виглядає в реальному житті, українці ахнули: "Все натуральне". Наталя Могилевська поділилася трепетним фото, загадково дивлячись вдалину