Популярний в мережі український кухар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський продовжує ділитися чудовими рецептами зі своєю великою аудиторією шанувальників.

Справа в тому, що буквально через лічені дні багато українців, дотримуючись традицій останніх років, відзначатимуть День всіх святих (Хеллоуїн) і окрім моторошних масок і нарядів можна розбавити осінні "депресульки" ще й всілякими смаколиками. В цьому і допоможе Вова Ярославський.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Вови Ярославського в мережі Instagram.

Публікація Вови Ярославського, скріншот: Instagram
Публікація Вови Ярославського, скріншот: Instagram

"Кетчуп зі... слив! Чому кетчуп - тому що з відповідним ароматом, який дарують правильні спеції. І з дуже схожим смаком, та навіть за кольором схожий. Але завдяки сливам немає крохмалю і є особливі нотки смаку

- 700г очищених слив сорту "Угорка";

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

- 200г томат червоний;

- 3 зубки часнику;

- 70г цукру;

- 3 ст ложки оцту з сидру;

- Сіль за смаком;

- 50г води;

- Розмарин і чебрець ( чебрець) - трішечки;

- Кориця-велика паличка;

- Гвоздика - 15 шт;

- Мелений імбир - за бажанням;

- Чорний і запашний перці, паприка.

Приготування досить просте: Очистити сливи від кісточок і покласти в сотейник. Додати томат шматочками, часник, цукор, оцет, сіль, воду, розмарин і чебрець. Покласти паличку кориці.

Публікація Вови Ярославського, скріншот: Instagram
Публікація Вови Ярославського, скріншот: Instagram

Поставити все на плиту на середній вогонь, довести до кипіння і тушкувати вже на меншому вогні приблизно 45 хвилин, періодично помішуючи.

Коли все уварилося, випарувалося, зменшилася майже вдвічі, я забираю корицю і трави і перебиваю суміш блендером - в однорідну масу. Обов'язково перетираю все через сито, його можна брати не дуже щільно.

Додаю залишилися спеції, ще раз пробую-можливо треба додати цукру або кислоти (сливи можуть відрізнятися за смаком), також дивлюся на консистенцію - або я досить випарував. І ще раз прогріваю суміш, хвилин 5-10 на дуууже помірному вогні. Якщо хочете, щоб не було залишків гвоздики - пропустіть відразу ж через сито. Або просто охолодіть і смачного!

Раніше повідомляли, Вова Ярославський з "МастерШеф" навчив готувати "бабусині" вареники на пару: "Аж слина капає".

Як повідомляв Знай.uа, Ектор-Хіменес Браво розповів про те, як йому жилося в дев'яностих: час Пабло Ескобара і війни.

Знай.uа писав, ціни на овочі в Україні зроблять несподіваний стрибок: без борщу не залишимося.