Друга половина осені - саме час для затишних вечорів під пледом з чашкою зігріваючого напою. Добірку своїх кращих рецептів пропонувати кулінар Юлія Шевчук.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГлінтвейн
- Червоного або білого сухого вина-0,5 л.
- Мед — рідкий) - три столові ложки
- Одне яблуко або груша
- Сік і цедра лимона
- Гвоздика, кардамон, кориця — за смаком.
Вино налити в емальовану каструльку, поставити на плиту. Додати туди суміш спецій. Яблуко нарізати на кубики, апельсиновий або лимонний сік разом з цедрою додати в вино.
Нагріте вино накрити кришкою, зняти з вогню і дати трохи настоятися. Процідити, додати мед і подавати.
Пунш
Це велика кількість різних алкогольних коктейлів, що містять фруктові соки. Спочатку це був гарячий напій з п'яти компонентів: туди входили ром, цукор, лимонний сік, гаряча вода і чай.
Що знадобиться:
- Свіжий фруктовий сік-750 мл.
- Ром-350 мл.
- Чорний чай-дві чайні ложки.
- Сік лимона.
- Три столові ложки цукру.
- Кориця, гвоздика - за смаком.
- Цукор можна замінити медом, так ще смачніше.
Кип'ятити пунш не варто, тільки прогрівати.
Всі інгредієнти змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, прогріваємо і даємо настоятися. Алкоголь вливаємо останнім.
Грог
Цей напій з'явився в Англії як засіб від цинги, яке видавали морякам. По суті, це ром, розбавлений водою і лимонним соком, і цукром. Іноді ром замінюють коньяком, а цукор – медом.
Що знадобиться:
- Коньяк - 100 мл.
- Мед (рідкий) - дві столові ложки
- Кориця, гвоздика — кардамон - за смаком
- Готовий чорний чай-400 мл.
- Трохи лимона.
Алкоголь заливаємо гарячою водою, а не навпаки. У заварник кладуть заварку і додають спеції. У чашку заздалегідь кладуть мед, сік лимона, доливають гарячий чай і порцію коньяку.
Раніше повідомляли, Вова Ярославський з "МастерШеф" навчив готувати "бабусині" вареники на пару: "Аж слина капає".
Як повідомляв Знай.uа, Ектор-Хіменес Браво розповів про те, як йому жилося в дев'яностих: час Пабло Ескобара і війни.
Знай.uа писав, ціни на овочі в Україні зроблять несподіваний стрибок: без борщу не залишимося.