Сезон груш закінчується-а це означає, що потрібно встигнути запастися цим фруктом на зиму. Якщо вам набридли звичайні компоти і варення, спробуйте варення з груш c апельсинами за рецептом телеграм-каналу «Домашня консервація».
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе дуже ароматне варення, яке урізноманітнює ваші звичні заготовки і порадує дітей. З таким варенням можна і чаю попити, а можна використовувати його в якості начинки для пирогів і рогаликів.
Що знадобиться:
- Один кілограм груш,
- Один великий апельсин,
- 800 грамів цукру
- 100 мілілітрів води.
Як готувати:
Особливих секретів приготування цього варення немає, проте не полінуйтеся і приділіть увагу підготовці апельсина до використання в цій консервації.
- Проварити цілий апельсин протягом 10-15 хвилин, щоб позбутися від гіркоти.
- Нарізати його на невеликі шматочки.
- Груші очистити від шкірки, нарізати шматочками і додати до апельсину.
- Всипати до грух і апельсину.
- Каструльку з фруктами і цукром поставити на невеликий вогонь, додати воду і варити півтори години, періодично помішуючи.
Готове варення по стерилізованим баночках і закатати.
Нагадаємо, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх
Як повідомляв портал Знай.ua, ягідна настоянка на самогоні від Костянтина Грубича
Раніше писали про гарбуз по-корейськи з часником на Хеллоуїн: рецепт, який прожене будь-яку нечисть з двору і нагодує сім'ю