Процес випікання хліба зазвичай дуже клопіткий: потрібно правильно вибрати борошно, знати, як поводитися з дріжджами. Це часом зупиняє домашнього кулінара і не дає порадувати близьких випічкою власного приготування.
Але не в цьому випадку: в пропонованому рецепті немає ніяких заквасок і розпушувачів. Цей хліб можна спекти, використовуючи лише два основних інгредієнта: гречку і воду.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОригінальним рецептом поділився на своєму youtube-каналі Papa Vegan кулінар Костянтин Осколкін.
Для хліба з гречки знадобиться:
- - 500 грам зеленої гречки
- - 10 грам органічної солі
- - 7 грам рожевої солі
- - вода
На першому етапі зелену гречку потрібно промити, потім злити воду і додати 200 грам чистої фільтрованої води і залишити на 12 годин, щоб почався процес ферментації. Іноді помішувати, щоб рівномірно розподілялася волога.
На другому етапі вологу гречку потрібно знову промити, додати органічну і рожеву сіль, 350 грам води і подрібнити в блендері. Можна додати спеції, вони додадуть хлібу приємний запах, але не завадять ферментації. Подрібнену масу переливаємо в прозору чашу і залишаємо ще на 12 годин. Якщо тісто вийде занадто густим, його потрібно розбавити водою, в іншому випадку воно буде погано підніматися. А якщо занадто рідким - можна досипати сухої гречки, тоді хліб буде мати вкраплення зерен.
На третьому етапі, через 12 годин, у тісті з'являться пори, тепер його можна відправляти до духовки. Потрібно перекласти тісто в форму для випікання, зверху посипавши насінням соняшнику, гарбуза або кунжуту для краси і для смаку. Випікаємо півтори години при температурі 190 градусів.
Після виймаємо хліб з духовки, загортаємо в рушник і даємо охолонути.
Знай.ua нагадує: Чудодійна калина з медом впорається з будь-якими хворобами: готуємо вітамінну бомбу на зиму
Як раніше повідомляв Знай.ua: Євген Клопотенко вигадав новий спосіб запікання яблук: потрібні лише згущене молоко і сіль
Також Знай.ua писав: Плацинда, мамалига та сармале: Костянтин Грубич розкрив секрети приготування традиційних бесарабських страв