"Хмиз" - це улюблена солодка випічка з дитинства. Багато хто пам'ятає, як їх пригощали бабусі, але не всі знають, як правильно його готувати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа цей раз вашій увазі пропонується відразу два рецепта. Вибирайте той, який вам більше до душі, і насолоджуйтеся смаком родом з дитинства.
"Безалкогольний" варіант "хмизу":
Інгредієнт
- одне куряче яйце,
- дві столові ложки рафінованої рослинної олії без запаху + для смаження,
- півтори склянки свіжого кефіру,
- одну щіпку солі,
- чотири склянки просіяного пшеничного борошна,
- одна упаковка ванільного цукру,
- три столові ложки цукрового піску,
- половину чайної ложки харчової соди,
- цукрова пудра для посипання.
Як готувати:
- Просіяти борошно через сито, з'єднати з цукром, сіллю і ваніллю. У суміш додати яйце, кефір, дві ложки рослинної олії.
- Замісити м'яке еластичне тісто і залишити його відлежатися на 20 хвилин в холодному місці. Потім розкачати його в тонкий пласт і нарізати тонкими смужками. У кожній смужці ножем зробити проріз, протягнути через Нього один кінець смужки і вивернути.
- Обсмажувати в олії до золотого кольору, готовий виріб викласти на серветку і посипати цукровою пудрою.
Є й інший рецепт "хмизу", в якому для хрусткого ефекту додається алкоголь. Його можна спокійно давати дітям - ні краплі алкоголю в тесті не залишається, він вивітрюється при обсмажуванні.
Рецепт "хмизу" зі сметаною і алкоголем:
Що знадобиться:
- 200 грамів просіяного пшеничного борошна,
- Дві з половиною столових ложки жирної домашньої сметани,
- Дві столові ложки рому або горілки,
- щіпка солі,
- два курячих жовтки,
- дві столові ложки рослинної олії без запаху для смаження,
- цукрова пудра для посипання.
Як готувати:
Всі сухі інгредієнти змішати, додати яєчні жовтки (а не все яйце), сметану, ром або горілку. Замісити еластичне тісто, дати йому трохи відпочити.
Розкачати тісто в тонкий пласт, нарізати косими ромбами і зробити отвори в центрі кожного. Вивернути кожен ромб через дірочку, обсмажити в маслі до золотистої скоринки.
Посипати печиво цукровою пудрою і подавати на стіл.
Нагадаємо, рецепт оладок з пекінської капусти: як ситно нагодувати всю сім'ю за копійки. Телеведуча шоу "твій день" поділилася унікальним рецептом приготування ситних оладок з пекінської капусти
Як повідомляв портал "Знай.ua", картопляне пюре з часничком і маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт з мінімумом продуктів і витрат. Пропонуємо приготувати картопляне пюре по-новому. Запечений часник вдихне в буденне блюдо нове життя
Також " Знай.ua " писав, як уникнути витікання начинки з пиріжків: простий і зручний лайфхак. Велика проблема для тих, хто їх готує, легко вирішується.