Ціни на алкоголь стрімко зростають, як і ціни на інші продукти. Але іноді так хочеться розслабитися за пляшкою сидру під хороший матч або чудову мелодраму (залежить від ваших уподобань).
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпеціально для таких моментів ми знайшли для вас рецепт домашнього яблучного сидру, щоб вам не довелося бігати в магазин, витрачати гроші і час. Смачний напій завжди буде під рукою і ви навіть зможете порадувати ваших друзів таким унікальним сидром з ваших рук.
Все, що вам знадобиться - це яблука і цукор. Так, так елементатно і бюджетно.
Яблука повинні бути зібрані з дерева, не мити, а протерти сухою ганчіркою і дати їм полежати 2-3 дні в теплому приміщенні.
Видалити хвостики, подрібнити в м'ясорубці. Помістити в чисті бутлі, заповнюючи на 2/3 обсягу. Тобто в 3-х літровий бутель поміститься, приблизно 2,5 кг яблучної "каші".
Додати 200 гр. цукру на кожні 2,5 кг яблук, зав'язати марлею і поставте в тепле місце на 3-4 дні, до появи запаху бродіння. Не забувайте щодня перемішувати вміст банки! Потім віджати весь сік.
Вимиті банки обдати окропом, перелити в них сік, спробувати на цукор, якщо потрібно, то можна додати ще по 100 гр. на банку і поставити водяний затвор. Банки будуть стояти з бродячим майбутнім сидром в темному теплому місці від 3 тижнів до півтора місяців, до повного припинення бродіння.
Після цього акуратно процідити сидр через 4 шари марлі, розлити по пляшках, щільно закупорити і покласти на дозрівання в прохолодне місце на 3 місяці.
Нагадаємо, що з капусти можна приготувати не тільки котлети, але і ароматне варення. З батоном зайде на "ура".
Раніше ми ділилися рецептом оладок з пекінської капусти за копійки.