Зовсім скоро Новий рік, і як відомо, до цього потрібно готуватися заздалегідь. Підготувати потрібно не тільки список страв, від яких буде ломитися святковий стіл, а й визначитися з алкогольними напоями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкщо покупні напої вам набридли, то можна трохи запаритися, і зробити самостійно смачну ягідну настоянку. Для цього вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, щоб потім відчути максимум смаку. Якщо пригощати гостей, то найкращим.
Візьміть наступні продукти:
- Смородина червона-250 г;
- Смородина чорна-250 г;
- Горілка-500 мл;
- Цукор - 150 г.
Спочатку необхідно промити ягоди, і написати їх в чисту скляну банку. У тому випадку, якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то мити їх не потрібно. Далі додаємо цукор, і заливаємо всю цю суміш горілкою, яку підготували заздалегідь.
Все це закриваємо кришкою, добре збовтуємо, щоб цукор зміг розчинитися, і ставимо в темне місце приблизно на 2-3 тижні.
Потім, коли пройде цей час, слід процідити напій через сито, і пом'яти ложкою ягоди, що вони випустили весь сік. Можна відфільтрувати марлею, щоб настоянка була без зайвої м'якоті.
Далі просто перелийте ваш напій в пляшку, і поставте в холодильник ще приблизно на тиждень. Після цього можна почати пригощати гостей. Смак і аромат ягідної настоянки точно порадує вас.
Нагадавши, рецепт смачної наливки з горобини: використовуйте мінімум інгредієнтів
Також, глінтвейн, пунш і грог: топ рецептів зігріваючих напоїв від Юлії Шевчук
Раніше повідомлялося, лiкер з горобини, щоб зігрітися восени: простий рецепт ароматного міцного напою