Прополіс, який є одним з продуктів бджільництва, має унікальний цілющий склад. Завдяки цьому його
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Для приготування настоянки з прополісу потрібно взяти хорошу горілку міцністю не нижче 40 градусів і якісний прополіс. Він повинен бути коричневого або коричнево-зеленуватого кольору; приємно пахнути медом і деревними нирками; залишати в роті при розжовуванні відчуття печіння і гіркоти. Крім того, при натисканні на поверхню шматочка прополісу на ньому має залишитися поглиблення. Рецептом настоянки поділився
Приготування настоянки з прополісу:
Помістити продукт в холодильник на 4 години. Подрібнити заморожений прополіс і залити його холодною водою. Почекати поки сміття підніметься на поверхню, а чистий продукт осяде на дно. Злити воду з частинками сміття. Розсипати шматочки очищеного продукту на чистому паперовому рушнику і сушити природним способом.
На 50 прополісу беруть стільки ж горілки, кладуть продукт в місткість з темного скла і заливають алкоголем. Герметично закривають посудину кришкою, збовтують вміст і залишають настоюватися протягом 15 днів в темному місці.
Настоянка прополісу на горілці відмінно зміцнює імунітет. Речовини, що входять до складу настоянки з прополісу, активізують захисні функції організму. Вона застосовується і під час відновлення після затяжних, важких захворювань. Цей засіб приймають при застудах паралельно з основним лікуванням. Воно допомагає також позбутися від синуситів і отитів. Має яскраво виражені антибактеріальні властивості.
Для лікування гнійних ран їх обробляють настоянкою перед сном. Рекомендується паралельно пити з ранку натщесерце чай з лимоном, додавши чайну ложку настоянки. Слід пам'ятати, що продукти бджільництва містять сильні алергени. Це засіб не рекомендується вживати при вагітності, хворобах печінки і жовчного міхура, нирок і підшлункової залози. Щоб уникнути проблем, потрібно порадитися з лікарем.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,