Всі ми знаємо про існування йогуртниці, проте мало хто знає, що це один з найбільш непотрібних кухонних приладів, бо домашній йогурт завжди можна приготувати в каструлі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля цього нам знадобляться всього два інгредієнта - безпосередньо, молоко в кількості п'яти літрів і дріжджі - 3 чайні ложки. Приготування починається з коров'ячого продукту, який потрібно довести до кімнатної температури і перелити в каструлю. Молоко потрібно довести до кипіння на середньому вогні і варити протягом 15 хвилин. Потім зняти з вогню, розлити по банках і залишити остигати до 45 градусів.
Температуру контролюйте за допомогою кухонного термометра. Потім беремо в окрему миску по столовій ложці молока з кожної банки і додаємо туди дріжджі - перемішуємо. Коли дріжджі розчиняться, розливаємо рівномірно по банках отриману масу, а потім накриваємо банки паперовими рушниками. Це ще не все, адже зверху потрібно поставити кришки, але не закручувати їх.
Залишається тільки накрити банки декількома рушниками, залишити на ніч при кімнатній температурі і вуаля - домашній йогурт готовий. Щоб він не зіпсувався, зберігаємо в холодильнику і використовуємо, як хочемо. Він відмінно підходить до вівсянки на сніданок.
Нагадаємо, як накрити новорічний стіл на 6 осіб за дві години: швидке меню від Юлії Шевчук
Як повідомляв "Знай.ua", витратите всі гроші на лікарів: топ продуктів, в яких кількість холестерину зашкалює
Знай.ua писав, чим можна замінити дороге вершкове масло у випічці: свято без удару по сімейному бюджету