Всі ми знаємо про існування йогуртниці, проте мало хто знає, що це один з найбільш непотрібних кухонних приладів, бо домашній йогурт завжди можна приготувати в каструлі.

Для цього нам знадобляться всього два інгредієнта - безпосередньо, молоко в кількості п'яти літрів і дріжджі - 3 чайні ложки. Приготування починається з коров'ячого продукту, який потрібно довести до кімнатної температури і перелити в каструлю. Молоко потрібно довести до кипіння на середньому вогні і варити протягом 15 хвилин. Потім зняти з вогню, розлити по банках і залишити остигати до 45 градусів.

Пляшка молока
Пляшка молока

Температуру контролюйте за допомогою кухонного термометра. Потім беремо в окрему миску по столовій ложці молока з кожної банки і додаємо туди дріжджі - перемішуємо. Коли дріжджі розчиняться, розливаємо рівномірно по банках отриману масу, а потім накриваємо банки паперовими рушниками. Це ще не все, адже зверху потрібно поставити кришки, але не закручувати їх.

Молоко на базарі, скрін, відео
Молоко на базарі, скрін, відео

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Залишається тільки накрити банки декількома рушниками, залишити на ніч при кімнатній температурі і вуаля - домашній йогурт готовий. Щоб він не зіпсувався, зберігаємо в холодильнику і використовуємо, як хочемо. Він відмінно підходить до вівсянки на сніданок.

Нагадаємо, як накрити новорічний стіл на 6 осіб за дві години: швидке меню від Юлії Шевчук

Як повідомляв "Знай.ua", витратите всі гроші на лікарів: топ продуктів, в яких кількість холестерину зашкалює

Знай.ua писав, чим можна замінити дороге вершкове масло у випічці: свято без удару по сімейному бюджету