Зовсім скоро настане Новий Рік 2022, і вже пора планувати страви, які будуть стояти на святковому столі. А головне, у скільки обійдуться кілька салатів.

Зараз мова піде відразу про два салатах, які відмінно будуть поєднуватися на вашому святковому столі - з шинкою і "зимовий овочевий".

Для першого знадобляться наступні інгредієнти:

Салат з шинкою, фото: вільне джерело
Салат з шинкою, фото: вільне джерело

  • шинка - 200 г (350 грн за 1 кг);
  • сир копчений - 150 г (250 грн за 1 кг);
  • огірки — 2 шт. (39 грн за 1 кг);
  • перець болгарський червоний - 1 шт. (77 грн за 1 кг);
  • майонез 67% (32 грн за 300 гр);
  • зелень за смаком (кріп коштує 15 грн за пучок).

Принцип приготування досить простий. Все потрібно нарізати тонкою соломкою, а зелень дрібно порубати і все заправити майонезом. Далі перемішуєте, і перекладаємо в салатник.

Популярні новини зараз
Сукня за 8 млн грн, вілла росіян і Максим Галкін - тамада: весілля киян у Комо розлютило українців Тарифи на воду різко підняли: скільки коштуватиме куб, ціни по областях Кабачки в сметані будуть кращими за гриби: цей рецепт стане вашим улюбленим на літо Світло буде цілий день: в "Укренерго" порадували українців
Показати ще

Також, щоб урізноманітнити святковий стіл, можна додати ще й зимовий овочевий салат.

Салат зимовий овочевий, фото: вільне джерело
Салат зимовий овочевий, фото: вільне джерело

  • Консервована кукурудза - 1 банка (41 грн за баночку 340 г);
  • Червона консервована квасоля - 1 банка (45,80 грн за баночку 430 г);
  • Червоний солодкий перець - 1 штука (77 грн за 1 кг);
  • Помідори — 2 штуки (38 грн за 1 кг);
  • Кінза - ½ пучка (15,60 грн за пучок);
  • Сік лайма (лимона) — за смаком (24 грн за баночку 200 мл);
  • Сіль за смаком;
  • Мелений чорний перець за смаком;
  • Оливкова олія за смаком (85-87 грн за пляшечку 250 мл);
  • Червона цибуля-1 головка (115 грн за 1 кг).

Ріжемо спочатку помідори, перець, і цибулю, після цього додаємо в ємність квасоля з кукурудзою, і ретельно все перемішуємо. Після додаємо кінзу, сіль з перцем, і в самому кінці заправляємо соком лимона.