Українці знають масу способів консервації і в кожній родині є свій рецепт. А ви знаєте, що можна зробити з зеленими помідорами? Цей диво-рецепт виведе вас в битві господинь (або господарів) на перше місце.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУнікальний рецепт зелених "тещиних" помідорчиків ми для вас вже знайшли, залишилася справа за малим - законсервувати.
Інгредієнти:
- Зелені помідори
- Часник
- Морква
- Кілька гілочок зеленого селери
- Червоний гострий перець
Для маринаду на 1л води:
- Сіль-1 ст. ложка
- Цукор-1 чайна ложка
- Оцет 9% - 1 ст. ложка
- Перець чорний горошком-2-3 горошини
- Перець духмяний-2
- Гвоздика — 2 бутона
- Коріандр-кілька зерен
- Лавровий лист-1
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1.Відбираємо помідори більш-менш однакові за розміром. Приготуємо моркву і часник. Моркву почистимо і поріжемо шматочками, а часник – пластинками.
2.Помідор розрізаємо навпіл, але не до кінця і вставляємо кружок моркви і пластинку часнику.
3.Підготовлені помідори укладаємо в банки. Додамо в банку невелику гілочку селери і шматочок (1 см) гострого перцю. Заливаємо гарячим маринадом.
4.Строгих вказівок по маринаду немає. Хтось дає більше цукру, а хтось-солі. Це справа смаку. Всі складові маринаду (крім оцту) кип'ятимо, оцет додаємо в кінці.
5.Стерилізуємо літрові банки 15 хвилин і закочуємо.
Ось такий нехитрий рецепт"тещиних помідорчиків". Він підійде і на новорічний стіл, і на будь-яке святкування і просто, як смачна закуска до будь-якого прийому їжі.
Для простоти приготування пропонуємо вашій увазі рецепт зелених помідорів від Володимира Геруна.
Нагадаємо, що для новорічного столу якнайкраще підійдуть "празькі" огірочки.
Раніше ми ділилися з вами рецептом закусок-рулетиків з шпротами від Ольги Герун