У холодну пору року зазвичай починається сезон глінтвейну. Його починають продавати практично в будь-якому кафе або ж просто серед вулиці. Однак, цей напій з легкістю і без особливих витрат можна приготувати вдома на власній кухні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом ароматного глінтвейну на своїй сторінці в ТікТок поділився Валерій Пономарь.
Інгредієнти:
- апельсин - 1 шт
- гвоздика - 10 шт
- лимон - 1 шт
- червоне солодке вино - 750 мл
- чорний чай - 200 мл
- паличка кориці
- карданом - 5 шт
- скибка імбиру
- щіпка мускатного горіха
- мандарин - 1 шт
Спосіб приготування:
В одну скибку апельсина протикаємо 10 гвоздик, потім зрізаємо цедру з апельсина і лимона.
Вливаємо в каструлю червоне вино і чорний чай. Додаємо до нього апельсин з гвоздикою, цедру лимона і цедру апельсина, а також корицю і кардамон.
Також до вина потрібно покласти апельсин, який залишився, мандарин і скибку імбиру.
Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
Для прямного смаку додаємо дрібку мускатного горіха. Все це потрібно томити приблизно 15 хвилин при температурі 70-80 градусів.
Готовий напій можна розлити по бакалам, прикрасивши скибкою апельсина.