Саме час задуматися задуматися про новорічний стіл, адже до головної ночі залишилися лічені дні, а здивувати близьких чимось смачненьким і унікальним дуже хочеться. Замість звичних і вже обридлих десертів або тортиків, можна проявити фантазію і вразити всіх желе з шампанського в келихах.

Як приготувати цікавий алкогольний десерт розповіли в Telegram-каналі "Книга рецептів". Шанувальникам також доступно відео з докладним процесом приготування, з яким буде чимало клопоту, але повірте, воно того варте.

Желе з шампанського в келихах, скріншот з відео
Желе з шампанського в келихах, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Шампанське - 1 і ½ склянки
  • Окріп - ½ склянки
  • Желатин - 1 пакетик
  • Згущене молоко з цукром - 1 банка
  • Золота посипка
  • Кукурудзяний сироп

Приготування:⠀⠀

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

- Акуратно перелийте шампанське в миску.

- Відміряйте 1/2 склянки окропу в окремій мисці, потім додайте у воду 1 пакетик желатину, обережно помішуючи.

- Після змішування вилийте суміш води і желатину в шампанське і обережно перемішайте.

- Розлити желе з шампанським по келихах. Якщо ви хочете, щоб желе застигало під кутом, помістіть склянки в форму для кексів або міні-кексів під кутом, щоб вони стояли в холодильнику.

- Як тільки желе з шампанського застигне, приступайте до приготування кремового шару.

- У мисці змішайте згущене молоко з цукром і 1 склянку окропу. Перемішавши.

- В окремій мисці змішайте 1/2 склянки холодної води і 1 пакет желатину. Перемішавши. Дайте суміші желатину застигнути протягом 2-3 хвилин.

- Вилийте желатинову суміш в суміш згущеного молока і перемішайте.

- Вершковий шар розділити на склянки. Якщо ви хочете, щоб желе застигало під кутом, помістіть склянки в форму для кексів або міні-кексів під кутом, щоб вони стояли в холодильнику.

- Повторіть інструкції для шару шампанського, щоб додати останній шар до чашок.

- Щоб золота посипка прилипла до краю склянки, вам знадобиться трохи кукурудзяного сиропу. Налийте невелику кількість кукурудзяного сиропу в неглибоку миску, переверніть склянку догори дном і занурте край склянки в кукурудзяний сироп.

- Потім переверніть склянку догори дном в неглибоку миску з посипанням, і посипка прилипне! Додайте блискучий обідок після того, як всі шари желе будуть встановлені.

- Подавайте желе або охолодіть до готовності.

Нагадаємо, три ідельних тортика за 30 хвилин до новорічного столу - пальчики оближеш і побіжиш готувати ще

Як повідомляв Знай.uа, рецепт вершкових і хрустких подушечок з картоплі: ідеальна закуска до фільму

Також портал Знай.uа писав, що рецепт швидкого "мармурового" кексика під Новий рік від Марічки Падалко: можна приготувати навіть з дитиною