Через тиждень настане Новий рік після якого буде найдовша ніч для українців тривалістю з 31 грудня по 14 січня. Веселощі, смаколики, друзі та інше - невід'ємний атрибут свята.

Але, буває так, що за законом підлості закінчується "пальне" для гостей в розпал веселощів. Ми Вам у цьому допоможемо, адже нам вдалося відшукати унікальний рецепт журавлинової горілки, який оцінить і молодь, і дідусь з бабусею. А про те, що домашнє завжди смачніше за покупне, то про це навіть і нагадувати не варто.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Ягоди журавлини, 450-500 г (свіжі або морожені)
  • Цукор, 1 склянка
  • Ванільний екстракт, 2 чайних ложки
  • Апельсин, 2 штуки з цедрою
  • Горілка 750 мл

Клюква, скриншот: YouTube
Клюква, скриншот: YouTube

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.З апельсинів зняти шкірку і порізати її тонкими смужками довжиною по 4-5 см.помістити порізану шкірку цитрусових в банку з герметичною кришкою, залити горілкою і щільно закрити кришкою. Залишити настоюватися в шафі на 1 тиждень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

2.Ягоди, цукор і ванілін помістити в середню каструлю,додати склянку води і варити, постійно помішуючи, на середньому вогні, поки ягоди не лопнуть. Як правило, це займає 5-6 хвилин. Дайте журавлині охолонути, перелийте суміш в стерильну банку з щільною кришкою і залиште в шафі на 1 тиждень.

3.Через тиждень процідіть обидва компоненти через щільне сито або тканину, змішайте в чистій сухій пляшці і закрийте кришкою.

Шикарна журавлинна горілка готова!

Так, зрозуміло, до Нового року спробувати горілочку не вийде, але ось до Різдва і Старого Нового року ви здивуєте всіх.

А для простоти приготування залишаємо вам відео-рецепт журавлинової горілки "від тата" авторства Ігоря Черського.