Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, який часто подорожує Україною і тішить глядачів найкращими рецептами з різних куточків Батьківщини, на своєму youtube-каналі розповів про незвичний рецепт приготування коропа до різдвяного столу.

«Львівський журналіст, письменник, ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук для мене визнаний авторитет у царині традицій галицької та подільської кухні. Саме він порадив мені навідатися у Хмельницькому до "Цукерні Потоцьких" та відзняти ролик із приготування антонінського коропа. Послухався. Дуже вдячний колезі за мудру пораду. Тепер своїм здобутком ділюся зі всіма вами. Святкова і дуже смачна, презентабельна страва. Прикрасить будь-який стіл - і домашній, і бенкетний», - розповів він.

Скрін, відео YouTube Грубич
Скрін, відео YouTube Грубич

Цим рецептом із ним поділився шеф-кухар Віктор Вовк. Антонінський короп – дзеркальний короп зі ставка села Антоніни Красилівського району Хмельницької області. За легендою, рибу туди завіз на початку 19-го століття тодішній власник маєтку граф Юзеф Потоцький.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Для початку з філе коропа треба зняти шкіру, перемолоти м'ясо через мясорубку. Додати в частину м'яса білки і шпинат. У рулет загорнути шкіру, шар м’яса, шар із зеленню, свіжі креветки шматочками та лист водоростей норі.

На один рулет треба 4-5 філейок. Заготовлений сирий рулет загорнути в харчову плівку і обгорнути фольгою. Варити на пару 50 хвилин, або в окропі 30-40 хвилин (без фольги). Подавати з морквяним і пастернаковим пюре.