6 січня всі православні відзначають Святвечір, який обов'язково починається, коли зійде перша зірка на небосхилі - це символ народження Христа. На столі має бути 12 пісних страв, найважливіше з яких - кутя.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато українців все частіше стали відмовлятися від приготування цієї страви. Вони не розуміють, куди потім дівати пшеницю, що з неї можна ще приготувати... Якщо ви в числі таких людей, не відмовляйте собі в цих ласощах. Приготуйте ледачу кутю з гречки. Вона-тобто в кожному будинку. Авторським рецептом страви поділився кулінарний гуру Нового каналу, експерт реаліті "На ножах" Алекс Якутов.
ІНГРЕДІЄНТИ:
-
Гречка смажена-350 г
-
Волоський горіх – 100 г
Популярні новини заразСкільки доведеться платити за електроенергію з 1 березня: тариф не для всіх буде однаковим Плювання в спину та глузування: у ТЦК скаржаться на неприязнь цивільних Доплати за стаж у 2025 році: хто з пенсіонерів потрапив до "списків" на підвищення Навесні пенсії українців перерахують: на скільки можуть збільшитись виплатиПоказати ще -
Ізюм – 100 г
-
Сушена журавлина-40 г
-
Чорнослив 40 г
-
Курага-40 г
-
Мед - (за смаком)
-
Узвар на копченій груші та яблуках-200-300 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
-
Гречку гарненько промиваємо і заливаємо на ніч холодною водою. Варити її не треба. Крупу, до речі, можна їсти сирої, і це навіть корисніше. Так вона залишить всі мінерали і вітаміни при собі. Важливо залити крупу водою хорошою чистою водою.
-
Перед приготуванням куті перекладаємо гречку в друшляк і даємо стекти зайвій волозі.
-
Волоський горіх перебиваємо блендером разом з родзинками в кашку. Ізюм попередньо замочуємо водою, щоб він розбух. Додаємо мед і продовжуємо перебивати. Змішуємо з гречкою.
-
Заливаємо кутю узваром і даємо настоятися.
-
Ріжемо чорнослив і курагу кубиком. Також додаємо в кутю і добре перемішуємо.
-
Додаємо сушену журавлину. Готово!
"Якщо ви любите щоб смак копченості та солодкості був більш збалансований кислинкою, тоді прямо на тарілку з кутею викладіть нарізане філе лимона або лайма. Так роблю я", - радить шеф Алекс Якутов. – Мені подобається, коли кислий смак раптово підриває рецептори, виробляючи вау-ефект. Також зверху кутю прикрасьте волоськими горіхами. Смачного!"
Дивіться всією сім'єю реаліті "На ножах" з Алексом Якутовим – навесні 2022 року.
Нагадаємо, зірка МастерШеф розповів, що крім куті має бути на різдвяному столі.
Раніше ми повідомляли, як приготувати ідеальне пісне тісто для вареників на Святвечір: рецепти від зірки "МастерШеф" Ектора Хіменеса-Браво.