Поки в Україну поступово повертаються холоди, потрібно знати-якими методами можна зігрітися і не боятися захворіти.

У такі моменти гарненько допомагає варення, тому ми зараз розберемо рецепт при використанні калини. Для цього нам знадобляться всього два інгредієнта - безпосередньо, сама калина (в кількості 1220 грамів) і 820 грам цукру.

Варення з калини, фото з відкритих джерел
Варення з калини, фото з відкритих джерел

Початок приготування полягає в тому, що вам потрібно дуже ретельно помити калину і очистити її від плодоніжки. А потім злегка підсушити її, розклавши на папері. Коли ми пройшли ці етапи, пакуємо ягоди в пакети і відправляємо в морозилку, де вони повинні полежати протягом двох годин.

Дістаємо заморожену калину, викладаємо її в посуд з товстим дном, прикриваємо її і відправляємо на маленький вогонь. Гріємо так десь 20 хвилин, щоб ягода розм'якла і випустила сік.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Варення з калини, фото з відкритих джерел
Варення з калини, фото з відкритих джерел

Залишається тільки перенести вміст з ємності в друшляк, над іншою каструлею. Продавити розм'якшену калину, присипати цукром, перемішати, нагріти і кип'ятити шість хвилин. А потім розфасувати по банках невеликого обсягу і закатати.

Нагадаємо, тост - на сніданок і "українськи суп" - на обід: що любила їсти Принцеса Діана, і від чого відмовилася назавжди

Як повідомляв "Знай.ua", рецепт "багатої" куті прот Володимира Ярославського з "МастерШеф": з лохиною, журавлиною і узваром

Знай.ua писав, Марічка Падалко розкрила рецепт ідеальних вафель з хрусткою скоринкою: від одного запаху можна зійти з розуму