Осінь щедра на овочі та фрукти. Саме час запасатися ними на зиму, а також готувати смачні заготовки. Пропонуємо спробувати наступний рецепт неймовірно смачного варення з осінніх фруктів.

Варення не вимагає особливих затрат чи зусиль, проте потрібно буде приділити час і терпіння, щоб очистити й нарізати всі інгредієнти. Проте, коли взимку ви намащуватимете це ароматне та апетитне варення на скоринку свіжого хліба та ласувати ним з гарячим чаєм, ви переконаєтеся, що всі ці зусилля не були марними.

Інгредієнти:

  • Груша 3 шт.
  • Яблука 3 шт.
  • Апельсин 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Виноград 300 г
  • Слива 300 г
  • Цукор 1 кг
  • Вода 200 мл

Ціни на фрукти, скріншот з відео
Ціни на фрукти, скріншот з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Спершу добре помийте всі фрукти, ягоди й цитрусові. З груш видаліть серцевини й наріжте скибочками завтовшки 0,5 см. Далі покладіть їх у киплячу воду, доведіть до кипіння і злийте відвар. Додайте у нього цукор і зваріть сироп на маленькому вогні. Весь час потрібно його помішувати. Загалом вам знадобиться для цього близько 10 хвилин.

У яблук також видаліть серцевини, наріжте скибочками й покладіть у сироп. Тепер додайте шматочки груш, виноград і половинки слив. Апельсин і лимон наріжте пластинками завширшки 0,5 см. Видаліть кісточки, залийте 100 мл води, доведіть до кипіння, потім додайте у сироп з фруктами.

Варення потрібно варити протягом 15-20 хвилин після закипання, поки фрукти не стануть прозорими. Після цього розкладіть варення в стерилізовані банки й закрийте кришками.

Фрукти, кадр з відео
Фрукти, кадр з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення