Курячі шлуночки мають свої особливості, тому головний секрет - у часі приготування та ступеня гасіння.

Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій: 4

Складові:

  • 700 г курячих шлуночків
  • 1 середня головка цибулі
  • 2 морквини
  • 2 ст. томатної пасти
  • 1 ст. сметани
  • сіль та перець за смаком
  • 1 зубчик чеснока
  • олія пісна для смаження

Популярні новини зараз
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще

Приготування:

На цей раз ми покажемо вам як правильно приготувати і гасити курячі шлуночки. Головний секрет - це дізнатися скільки часу потрібно щоб зробити цю страву дійсно смачною та м'якою. Щоб смачно згасити шлунки нам знадобляться овочі, курячий шлунок або пупки курчат. Перед вами рецепт тушкованих шлунків курки.

  1. Курячі шлунки промити, очистити від жовто-зелених плівок, якщо такі є. Плівка сильно псує смак страви. Обсушуємо на паперових рушниках, але не надто довго. Плівки під час приготування на шлунках не повинно бути.
  2. У сковороду налити олію і посмажити курячі шлунки 5-7 хвилин, найкраще на сильному вогні, далі вогонь зменшуємо, трохи солимо, наливаємо півсклянки води і смажимо хвилин 30-35.
  3. Поки шлунки та пупи готуються цибулю почистити, нарізати півкільцями, моркву - брусочками (можна потерти, якщо хочете дрібніші), часник - кільцями (або пропускаємо через часникодавку).
  4. Через півгодини після того, як шлунки гасять, цибулю і моркву швидко відправляємо до шлунків, обсмажуємо, щоб вони (цибуля і морква) стали м'якими. Це приблизно 7-10 хвилин. Наприкінці додаємо часник. Солимо, перчимо до смаку. Варити в сковороді ще 10 хвилин до готовності.
  5. Разом виходить, що загалом наші тушковані курячі шлунки гасилися близько години. Ось тепер вони стали м'якими та смачними. Додаємо томатну пасту та сметану (можете використовувати вершки 10-15%). Перемішуємо, додаємо улюблені спеції, наприклад, чебрець і трохи куркуми. Гасимо ще 5 хвилин.
  6. І ось наші курячі шлунки, тушковані з цибулею та морквою готові. Як гарнір можна подати зі свіжими овочами або додати в салат. Такі рецепти є універсальними, а значить ви можете придумати безліч різних варіантів подачі. Добре підходять картопляне пюре, горошниця, макаронні вироби або гречка.

Нагадаємо про рецепт ароматного засолювання груздів: ці грибочки уплетуться вмить.

Раніше ми повідомляли, чому саме це варення з осінніх фруктів найкраще: рецепт, який не залишить жодних сумнівів.