Цього разу ми пропонуємо нашим читачам дізнатися про чудовий рецепт традиційного зволожувального напою - фінської медовухи.

Спосіб приготування цієї медовухи змусить любителів зігрітися цікаво провести ці холодні осінні дні. Про цей рецепт стало відомо завдяки стародавньому фінському рецепту, який вже довгі роки бережуть місцеві майстри.

Фінська медовуха, скріншот: YouTube
Фінська медовуха, скріншот: YouTube

Що потрібно для фінської медовухи: сік 2 лимонів; родзинки – 0,5 ч. л.; коричневий і звичайний caxap - по 250 г; щіпка кориці; гречаний мед - 2 ст. л.; ці дріжджі - 0,25 ч. л.

Фінська медовуха, скріншот: YouTube
Фінська медовуха, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Спосіб приготування: вкип'ятити 400 мл води. Всипати в кип'яток caxap і розмішати до повного його розчину. Зняти з вогню. Додати мед і лимонний сік. Дати остигнути приблизно до 40°С. Розчинити дріжджі в невеликій кількості води, влити в лимонно-медову суміш.

Перелити в пляшку, накрити 3 шарами марлі і залишити в темному місці на ніч. На наступний день додати промитий родзинки і корицю. Залишити на 7 днів у прохолодному місці.

Перед вживанням - процідити! Тепер можна думати як оригінально подати напій. Не переборщіть і подумайте про смачну закуску. Слава Богу, що ідей для закусок на нашому сайті у розділі "Рецепти та кулінарія" дуже багато. Зараз вам підкажемо кілька.

Наприклад, пікантна ікра з буряків, яка стане улюбленою закускою: одна година і все готове.

Вам точно сподобаються фаршировані бублики, які змусять по-новому поглянути на улюблені ласощі дитинства.

Також не зайвим буде плов, як в Узбекистані без казана: простий рецепт на сковороді, який оцінять усі домашні.