Мало який українець відмовиться скуштувати шматочок смачного сала. А особливо якщо воно приготовлене за наступним рецептом.

Кулінар Віктор Шишкін виклав докладний відеорецепт маринування сала, завдяки якому воно виходить неймовірно апетитним. Зізнається, що його сім'я давно використовує цей спосіб. А головне – це просто та швидко.

Складові:

  • Грудина – 1,5-2 кг;
  • Часник;
  • Суміш перців;
  • Лавровий лист.

Розсіл:

  • 1 л води;
  • 150 г солі.

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Популярні новини зараз
Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Приготування:

Спочатку потрібно нарізати грудинку на частинки. А за цей час закип'ятити воду на розсіл. На літр кип'яченої води потрібно дати 8 великих ложок солі. Тепер поварити протягом 3 хвилин, поки сіль не розчиниться повністю.

У цей час нарізане сало вкласти в контейнер чи банки. Зверху посипати чорним перцем або сумішшю перців, нарізаним часником та лавровим листком. Складаємо аналогічно наступний шар. Заливаємо гарячим розсолом.

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Маринування сала, Viktor Schischkin
Маринування сала, Viktor Schischkin

Далі закриваємо кришкою та залишаємо на ніч. Після цього на 3 дні ставимо у холодильник. Бажано сало притиснути цей час тарілкою. Через 3 дні його можна буде пробувати.

Кулінар радить сало тримати в розсолі максимально тиждень, потім дістати з|із| банки, просушити паперовими рушниками і заморозити. Адже якщо тримати довше, то буде надто солоне.

Нагадаємо чому ви неправильно смажите яйця: смак страви може вийти набагато краще.

Раніше ми повідомляли, що просто додайте цей таємний інгредієнт і аджика вийде ідеальною: простий рецепт закуски.