Відсутність яєць та молока зовсім не причина відмовити собі у чомусь солоденькому. Наприклад, можна спекти апетитний та простий у приготуванні морквяний пиріг.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім борошна, дріжджів, олії й цукру, тісто для цього пирога містить протерту моркву, подрібнений мигдаль і апельсиновий сік. Також до нього можна додати за смаком шоколадну стружку, родзинки, фундук, корицю, апельсинову цедру.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 250 г;
- Мигдаль - 100 г;
- Морква - 150 г;
- Цукор тростинний коричневий - 120 г;
- Сік апельсиновий - 200 мл;
- Вода - 180 г;
- Олія соняшникова - 100 г;
- Ванілін - 1 ч. л.;
- Розпушувач - 16 г;
- Сіль - 1/4 ч. л.;
- Пудра цукрова за смаком.
Приготування:
Спершу очистіть моркву, наріжте її скибочками й покладіть у міксер. Влийте в чашу міксера апельсиновий сік, олію і воду та збивайте до кремоподібної структури.
Тепер у великій мисці з'єднайте борошно, ваніль, щіпку солі й розпушувач. Далі додайте цукор, а потім дрібно нарізаний мигдаль. Ретельно змішайте всі сухі інгредієнти. До сухих інгредієнтів, влийте морквяно-апельсинову суміш і акуратно перемішуйте лопаткою, поки не отримаєте однорідну масу.
Тісто вилийте у форму діаметром 20-22 см, попередньо застелену пергаментним папером. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 170°С духовці 50 хвилин. Його готовність перевірте за допомогою зубочистки. Дайте випічці охолонути і після цього посипте цукровою пудрою.
Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову
Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються
Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року