В умовах тривалого відімкнення електроенергії українцям дали поради стосовно того, що можна приготувати без гарячої води та струму.

Українці продовжують мужньо триматися, не зважаючи на масові ракетні обстріли як критичної інфраструктури країни, так і житлових будинків. Люди намагаються забезпечити собі хоч якісь умови, необхідні для виживання. Обігріти та освітити оселю, а також приготувати поїсти для себе та своєї сім'ї.

Що можна приготувати без гарячої води, струму та газу

1. Гречана каша. У випадку, якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Настоюватись гречка повинна протягом 5 - 10 годин. З цієї причини краще буде, якщо ви замочите її на ніч.

гречка
гречка

2. Перлова каша. Її можна залити або окропом при його наявності, але якщо немає можливості закип'ятити воду - не біда. Ця крупа буде готовою і після заливання звичайною водою. Проте настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин, то ж краще це зробити звечора.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

3. Кускус. Ця крупа взагалі готується дуже швидко. Її потрібно залити холодною водою і достатньо буде залишити на 20-30 хвилин для приготування. Якщо використовувати гарячу воду - вистачить 5-10 хвилин.

4. Вівсянка (або вівсянка в пластівцях). У холодній воді вона повинна настоюватися протягом 30 хвилин або 1 годину. Водночас в окропі буде достатньо 20 хвилин.

5. Манна каша. Залийте її холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.

6. Кіноа. Приготувати також дуже просто. ля цього потрібно залити холодною водою і залишити на ніч.

Манна каша, кадр з відео
Манна каша, кадр з відео

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї