Осінньо-зимовий період у багатьох людей викликає депресивні стани, у наших сьогоднішніх реаліях - і поготів. Зовсім не дивно, що люди стають дратівливими, нервовими та втомленими.

На щастя, впоратися з цим станом, або хоча б якоюсь мірою його покращити, можливо. І допоможе у цьому правильний набір продуктів, які мають цінний набір речовин і вітамінів.

Прихід холодів та нестача сонячного світла внаслідок зменшення світлового дня провокують втрату організмом значної кількості мінеральних речовин. Зокрема, магнію, кальцію, заліза, а також вітаміну Д. У результаті людина відчуває погіршення настрою, появу дратівливості, сонливості й млявості.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Які продукти витягнуть вас з осінньої нудьги:

1. Помідори. Тирамін, який міститься в них, в нашому організмі перетворюється на серотонін, який ще називають гормоном щастя і радості. Помідори також містять багато вітамінів та антиоксидантів, що захищають організм від багатьох захворювань.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

2. Виноград. Багатий на вітамін А, В, С, а також залізо, яке запобігає осінньому авітамінозу. Він також містить магній, який заспокоює нерви й підіймає настрій, а також кальцій, що зміцнює кістки. Виноград також здатен покращити якість та тривалість сну.

3. Шпинат. Здатний не лише оздоровити організм, а й покращити настрій, адже він містить значну частку магнію.

4. Волоський горіх. Цей вид багатий на омега-3 жирні кислоти, які покращують мозкову діяльність, борються з депресією, вбивають почуття страху та паніки. Натомість вони дарують гарний настрій.

Горіхи, скріншот: YouTube
Горіхи, скріншот: YouTube

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї