Консервовані огірки у будь-якій родині йдуть узимку на "ура". І вінегрет, і олів'є, і просто вприкуску з картопляним пюре.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато хто зараз схиляється до того, щоб купувати їх у супермаркеті, але ціни зростають і набагато простіше засолити огірки самостійно. Тим більше, що наш рецепт без оцту та цукру допоможе вам і ви отримаєте шалені та хрусткі огірочки.
Для приготування хрустких, в міру гострих огірків, що за смаком нагадують бочкові, спробуйте цей рецепт.
На 4 кг свіжих огірків знадобиться 150 г кам’яної солі, 5-6 парасольок кропу, по 5-10 штук листя вишні та чорної смородини, 4-5 листків хрону, які можна замінити корінням рослини та часник за смаком.
Засолити огірки можна у п’ятилітровій пластиковій пляшці. Закиньте в неї зелень, спеції та додайте часник за смаком.
Вимочені в холодній воді огірки закладіть до горловини пляшки, після чого всипте сіль.
Залишилося залити овочі холодною водою та закрити ємність кришкою. У такому вигляді їх слід на 5-6 днів помістити у прохолодне місце.
За цей час пляшку почне потихеньку розпирати, тому потрібно буде періодично відкривати кришку. На процес бродіння піде близько 1,5-2 тижнів.
Готовий продукт слід зберігати у холодильнику. Такі огірочки відрізняються своїм хрустом та помірною солоністю.
Нагадаємо про зельц для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.
Раніше ми повідомляли про запечені яблука з ідеальною начинкою - сир, родзинки та кориця: смачніші за ті, що готувала бабуся.
Такж не зайвим буде знання про те, що можна додати в олів'є, щоб смак був незабутнім: 2 нових рецепти салату для столу на Новий рік.