Консервовані огірки у будь-якій родині йдуть узимку на "ура". І вінегрет, і олів'є, і просто вприкуску з картопляним пюре.

Багато хто зараз схиляється до того, щоб купувати їх у супермаркеті, але ціни зростають і набагато простіше засолити огірки самостійно. Тим більше, що наш рецепт без оцту та цукру допоможе вам і ви отримаєте шалені та хрусткі огірочки.

Соління огірків, скріншот: instagram.com/s_bezrukov
Соління огірків, скріншот: instagram.com/s_bezrukov

Для приготування хрустких, в міру гострих огірків, що за смаком нагадують бочкові, спробуйте цей рецепт.

На 4 кг свіжих огірків знадобиться 150 г кам’яної солі, 5-6 парасольок кропу, по 5-10 штук листя вишні та чорної смородини, 4-5 листків хрону, які можна замінити корінням рослини та часник за смаком.

Популярні новини зараз
Що в жодному разі не можна додавати до борщу: топ найгірших інгредієнтів Дружина першого "Холостяка" Макса Чмерковського налякана після трьох викиднів: "Просто скажу, як є" Коли школярі Києва повернутись за парти? У Віталія Кличка заявили про закінчення зимових канул: укриття готові Іран у вогні: потужні вибухи по всій країні, палають військові та нафтопереробні заводи
Показати ще

Засолити огірки можна у п’ятилітровій пластиковій пляшці. Закиньте в неї зелень, спеції та додайте часник за смаком.

Вимочені в холодній воді огірки закладіть до горловини пляшки, після чого всипте сіль.

Консервація огірочків, скріншот: Youtube
Консервація огірочків, скріншот: Youtube

Залишилося залити овочі холодною водою та закрити ємність кришкою. У такому вигляді їх слід на 5-6 днів помістити у прохолодне місце.

За цей час пляшку почне потихеньку розпирати, тому потрібно буде періодично відкривати кришку. На процес бродіння піде близько 1,5-2 тижнів.

Готовий продукт слід зберігати у холодильнику. Такі огірочки відрізняються своїм хрустом та помірною солоністю.

Нагадаємо про зельц для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.

Раніше ми повідомляли про запечені яблука з ідеальною начинкою - сир, родзинки та кориця: смачніші за ті, що готувала бабуся.

Такж не зайвим буде знання про те, що можна додати в олів'є, щоб смак був незабутнім: 2 нових рецепти салату для столу на Новий рік.