З гарячим, салатами та закусками на Новий рік майже в кожній родині все зрозуміло. Найчастіше це те, що готується рік у рік на свята.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІноді ми розбавляємо це якиюсь новию стравою, але не у всіх це так. А у кого-тг і зовсім ідеальний Новий рік – олів'є, мандарини, шампанське та перемога України, і більше нічого не треба.
Але після рецепту нашого мандаринового десерту ви не захочете нічого більше, окрім хіба що цукерок на ялинці. Звичайно, ці ласощі можна готувати не тільки на новорічну ніч, а й у будь-який інший день для підняття настрою.
Інгредієнти:
Желатин 10гр.
Вода 50мол.
Підсолоджувач до смаку
Вершки 20% 400мл.
Для другого шару:
Вода 2 ст.л.
Желатин 5гр.
Сік мандаринів 4-5шт.
Підсолоджувач за бажанням
Приготування:
1. Спочатку заливаємо желатин водою і відставляємо убік, щоб желатин набух.
2. У сотейнику змішуємо підсолоджувач та вершки, відправляємо на плиту, розігріваємо, помішуючи, але не кип'ятимо.
3. У гарячі вершки додаємо набряклий желатин.
4. Рідину, що вийшла, розливаємо по креманках або невеликим стаканчикам, остуджуємо і відправляємо в холодильник на пару годин.
Другий шар:
5. Желатин заливаємо водою, перемішуємо та відставляємо убік для набухання.
6. З мандаринів вичавлюємо сік.
7. Набряклий желатин розчиняємо в мікрохвильовій печі, але не кип'ятимо.
8. Додаємо розтоплений желатин до соку з мандаринів із цукром, перемішуємо.
9. На застиглий вершковий шар виливаємо мандариновий шар і відправляємо в холодильник.
10. Готовий десерт за бажанням прикрашаємо та подаємо до столу.
Нагадаємо, варіть буряк лише цим способом, щоб він зберігався довго: несподівана кулінарна хитрість.
Раніше ми повідомляли про зельц для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.