З гарячим, салатами та закусками на Новий рік майже в кожній родині все зрозуміло. Найчастіше це те, що готується рік у рік на свята.

Іноді ми розбавляємо це якиюсь новию стравою, але не у всіх це так. А у кого-тг і зовсім ідеальний Новий рік – олів'є, мандарини, шампанське та перемога України, і більше нічого не треба.

Але після рецепту нашого мандаринового десерту ви не захочете нічого більше, окрім хіба що цукерок на ялинці. Звичайно, ці ласощі можна готувати не тільки на новорічну ніч, а й у будь-який інший день для підняття настрою.

Новорічний стіл, фото: 5.ua
Новорічний стіл, фото: 5.ua

Інгредієнти:

Желатин 10гр.
Вода 50мол.
Підсолоджувач до смаку
Вершки 20% 400мл.
Для другого шару:
Вода 2 ст.л.
Желатин 5гр.
Сік мандаринів 4-5шт.
Підсолоджувач за бажанням

Популярні новини зараз
Зброю до рук візьме кожен: війна та мобілізація можуть тривати ще 10 років Пенсіонери можуть вимагати перерахунок: кому підвищать виплати на 1000 грн Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом
Показати ще

Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube
Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube

Приготування:

1. Спочатку заливаємо желатин водою і відставляємо убік, щоб желатин набух.
2. У сотейнику змішуємо підсолоджувач та вершки, відправляємо на плиту, розігріваємо, помішуючи, але не кип'ятимо.
3. У гарячі вершки додаємо набряклий желатин.
4. Рідину, що вийшла, розливаємо по креманках або невеликим стаканчикам, остуджуємо і відправляємо в холодильник на пару годин.
Другий шар:
5. Желатин заливаємо водою, перемішуємо та відставляємо убік для набухання.
6. З мандаринів вичавлюємо сік.
7. Набряклий желатин розчиняємо в мікрохвильовій печі, але не кип'ятимо.
8. Додаємо розтоплений желатин до соку з мандаринів із цукром, перемішуємо.
9. На застиглий вершковий шар виливаємо мандариновий шар і відправляємо в холодильник.
10. Готовий десерт за бажанням прикрашаємо та подаємо до столу.

Мандариновий десерт, фото: Знай.ua
Мандариновий десерт, фото: Знай.ua

Нагадаємо, варіть буряк лише цим способом, щоб він зберігався довго: несподівана кулінарна хитрість.

Раніше ми повідомляли про зельц для святкування перемоги: найкращий рецепт, який ніде не знайти.