Картопляне пюре є чи не найпопулярнішою стравою українських сімей. Особливо воно смакує з апетитними котлетками та свіжим салатом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗвісно способів приготування картопляного пюре, а також кулінарних секретів для покращення його смаку є безліч. Проте існує один, який точно сподобається усім без винятку!
Для цього під час приготування пюре з картоплі, просто додайте трохи крем-сиру для ніжності, тоді звичне пюре стане цікавішим. А часник подарує йому яскравий аромат.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг;
- Часник – 1–2 зубчики;
- Сіль – 2 ч. ложки;
- Вершкове масло – 3 ст. ложки;
- Молоко – 120-150 мл;
- Вершковий крем-сир – 150 г.
Приготування картопляного пюре
Очистіть картоплю та наріжте її середніми або великими шматочками приблизно однакового розміру. Часник подрібніть та складіть разом з картоплею у каструлю. Потрібно влити стільки води, щоб її рівень був на сантиметр вище картоплі. Також додайте чайну ложку солі.
Картоплю потрібно довести до кипіння на середньому вогні. А після цього варити на помірному вогні приблизно 10-15 хвилин до м'якості. Далі злийте всю рідину та поверніть каструлю на плиту на хвилину, щоб додатково підсушити картоплю.
Тепер розм'якшене вершкове масло змішайте з молоком і сіллю. далі підігрійте на плиті, але не доводьте до кипіння. Картоплю розтовчіть у пюре та порціями додавайте спочатку олійно-молочну суміш, а потім сир. Щоразу потрібно добре перемішувати. Неймовірно смачне картопляне пюре готове!
Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує
Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує
Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла