Фахівчиня з харчування порадила українцям при варінні яєць недоварювати жовток - у середині він повинен залишатися рідкуватим - і пояснила чому.

Виявляється, такий спосіб приготування має безліч переваг для організму. Про них розповідає сертифікований нутриціолог, фудтерапевтка й консультантка ЮНІСЕФ з харчування Анастасія Голобородько, називаючи кілька важливих переваг саме рідкого жовтка.

Передусім таке приготування має величезне значення, якщо ви намагаєтеся готувати собі здорову їжу й стежите за вправною роботою організму.

варені яйця
варені яйця

Переваги варених яєць з рідким жовтком

Потрібно враховувати, що температура нерідко руйнує корисні речовини, а також це зберігає природний вигляд. Рідкий жовток містить лецитин, функціональні ліпіди, фосфоліпіди, які є природним холестерином. Лецитин у жовтках, зокрема, використовують для підтримки при захворюваннях печінки та жовчного міхура.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Лецитин у жовтках використовується організмом для синтезу ацетилхоліну — нейромедіатора пам'яті, навчання, управління рухом. Лецитин вивчається на предмет гальмування деменції. Фахівчиня зазначає, що соєвий лецитин містить приблизно 33% фосфатидилхоліну, а з яєчного жовтка можна отримати 66-76%.

Їсти жовток радять з невеликою кількістю вершкового масла. Як пояснює фахівчиня, компоненти вершкового масла простимулюють гормон холецистокенін, він розслабить сфінктер Одді, збільшить струм печінкової жовчі та підвищить панкреатичну секрецію. У результаті отримаємо нормальне травлення та засвоєння, довге насичення та повільніше вивільнення цукру в кров.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла