Квашена капуста є дуже популярною серед українців, які з року в рік заготовлюють її на зиму. Цей продукт підвищує імунітет і має безліч інших корисних властивостей.

Проте помилки у приготуванні квашеної капусти можуть зробити його шкідливим для здоров'я. Про це розповіла дієтолог Маргарита Корольова. Вона відзначила, що у сезон застуд та поширення респіраторних інфекцій квашена капуста може бути джерелом вітаміну С та сприяти зміцненню імунітету. Однак слід приготувати її правильно.

"Молочнокисле бродіння при квашенні капусти забезпечує ферментацію цього продукту, завдяки чому він максимально засвоюється організмом, а мікробіом кишківника отримує "ласощі" для зміцнення імунітету", - пояснила вона. Маргарита Корольова

Квашена капуста, menu
Квашена капуста, menu

Дієтолог відзначає, що нічого складного у правильному процесі квашення капусти немає. І якщо все зробити згідно з інструкцією, куштувати цей продукт можна буде вже за добу.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

Потрібно взяти свіжо посічену капусту, до неї можна додати не лише моркву, а й журавлину та брусницю. Далі потрібно залити водою кімнатної температури й покласти зверху вантаж. Фахівчиня зазначає, що молочнокисле бродіння починається через 18 годин, а ще через 5-6 годин у вас вийде чудовий смачний продукт.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

І найголовніше - до продукту не потрібно додавати нічого зайвого! Наприклад, дехто у процесі приготування квашеної капусти використовують цукор, навіть не здогадуючись, що цей інгредієнт може негативно вплинути на організм людини з цукровим діабетом, метаболічними порушеннями чи надмірною вагою.

А, наприклад, високий вміст солі в продукті може спричинити затримку рідини в організмі. Дієтолог назвала ще одну серйозну помилку, а саме додавання у квашену капусту оцту.

Квашена капуста, скріншот: YouTube
Квашена капуста, скріншот: YouTube

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла