Закуски з буряка вже стали традиційними для українців, то ж важко уявити святковий стіл хоча б без популярного салату з цього овочу, заправленого майонезом чи олією.

Проте, головна складність у приготуванні страв з буряка полягає в тому, що цей овоч досить довго вариться. Окрім того, часто результат зовсім не задовольняє кухарів, оскільки після обробки овоч стає млявим і несмачним. на щастя, ситуацію можна виправити.

Передусім важливо розумно підійти до вибору буряка. Зверніть увагу на те, щоб він був міцним, без тріщин та зморшок, а також на ньому не повинно бути ознак гнилі чи інших ушкоджень.

Ретельно вимийте плоди перед варінням, бадилля обріжте. Водночас буряк чистити не потрібно, то ж дуже важливо залишити його шкурку, адже в іншому разі після обробки він стане водянистим і втратить свій колір.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Варіння буряка важливо починати у холодній воді та на невеликому вогні. Запам'ятайте, що сіль у киплячу воду додавати не можна, адже це зіпсує смакові особливості овочів.

Водночас можна додати лимонний сік, проте виключно на початку варіння, поки вода холодна. Для цього достатньо буде половини чайної ложки на літр води, щоб зберегти колір плоду.

Також з метою збереження кольору та посилення смаку можна додати оцет. Потрібно лише пів чайної ложки на два літри води. Деякі кухарі також при варінні буряка додають цукор - потрібно взяти по одній чайній ложці на кожен літр рідини.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації