Якщо вам хочеться приготувати якийсь швидкий десерт до чаю, то цей рецепт точно вам сподобається. Щобільше, вам навіть не доведеться вмикати духовку, щоб випекти цей апетитний пиріг.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ дійсно, рецепт, простіший ніж цей, складно вигадати. А сам пиріг виходить м'який та ароматний.
Інгредієнти:
- Яйця 2 шт.
- Цукор 1-1.5 ст. л.
- Сіль (щіпка)
- Рослинна олія 50 мл.
- Молоко 120 мл.
- Цедра (за бажанням)
- Розпушувач 7 г
- Борошно 180 г
- Яблука 1-2 шт.
Приготування швидкого пирога на сковороді:
Спершу сковорідку (підійде з діаметром 26 см), змастіть вершковим маслом і посипте щіпкою цукру. Далі наріжте тонкими шматочками яблука і викладіть довільно. Якщо яблука перемішати з тістом, тоді дно сковорідки цукром посипати не треба.
Тепер готуємо заливне тісто. У миску покладіть яйця, щіпку солі та цукор, додайте молоко та рослинну олію. Крім того, за бажанням до тіста можна додати цедру лимона або апельсина.
Тепер просійте борошно з розпушувачем та перемішайте. За консистенцією тісто не повинно вийти густим. За бажанням яблука в сковороді можна посипати корицею. Далі залийте яблука тістом, накрийте кришкою сковороду та поставте на плиту.
Готуйте на мінімальному вогні під кришкою близько 30 хвилин. Коли поверхня пирога стане сухою - можете перевертати, наприклад, за допомогою тарілки. Покладіть пиріг назад у сковороду верхньою стороною донизу і готуйте ще приблизно 10 хвилин. Цього разу вогонь можна трохи збільшити й кришкою не накривати. Готовому пирогу дайте трохи охолонути.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації