Спробуйте цей перевірений рецепт дріжджового тіста для пиріжків і ви точно залишитеся задоволені. Адже тісто для смажених пиріжків вдасться приготувати дуже швидко та без зайвої мороки.

Такі смажені пиріжки з дріжджового тіста стануть чудовим варіантом перекусу на роботі та відмінним частуванням для вас і вашої сім'ї. Рецептом ідеального тіста для таких пиріжків на дріжджах поділилася Марина Гармаш, яка користується ним понад 15 років, пише Іnternetua.

Інгредієнти:

  • Вода — 700 мл;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Сухі дріжджі — 3 ч. л.;
  • Сіль — 1,5 ч. л.;
  • Рослинна олія — 5 ст. л.;
  • Борошно — 4 півлітрові баночки.

Дріжджове тісто, скріншот: YouTube
Дріжджове тісто, скріншот: YouTube

Спосіб приготування дріжджового тіста:

Налийте у півлітрову банку 200 теплої води з температурою понад 40 градусів. Далі всипте 1 столову ложку цукру і 3 чайні ложки сухих дріжджів та ретельно перемішайте. Залишіть опару на 5-7 хвилин поки вона не підніметься.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Тепер у глибоку миску вилийте решту 500 мл води, додайте ще 1 столову ложку цукру, сіль, 4 столові ложки рослинної олії й готову дріжджову опару, перемішайте суміш. Просійте борошно і введіть в дріжджову суміш. Добре перемішайте і замісіть тісто. Наприкінці додайте 1 столову ложку олії.

У вас має вийти м'яке тісто, що не прилипає до рук. Складіть його в харчовий целофановий пакет, зав'яжіть, а потім покладіть в ще один і щільно зав'яжіть.

Дріжджове тісто, кадр з відео
Дріжджове тісто, кадр з відео

Тепер у глибоку посудину наберіть 2-3 літри холодної води й покладіть в неї тісто в пакетах на 7-10 хвилин. У воді тісто дуже швидко підіймається та наповнюється бульбашками повітря. Через 10 хвилин воно вже цілком готове до роботи. Для порівняння, звичайним способом на це зазвичай витрачається близько двох годин.

Далі тісто вийміть з пакетів, викладіть в глибоку миску й прикрийте його рушником або харчовою плівкою, щоб не обвітрювалося. Для формування пиріжків додатково використовувати борошно не треба, достатньо буде змастити руки та робочу поверхню олією. Начинка на пиріжки може бути будь-яка. Готові пиріжки обсмажувати в олії до рум'яного кольору по 3-4 хвилини з кожного боку

смажені пиріжки, скріншот з відео
смажені пиріжки, скріншот з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації