Сочники особливо люблять майже у кожній українській родині. Це те, чим багатьом пахне дитинство, адже їх завжди готувала бабуся, коли ми були маленькими. Випічку часто продають у магазинах або на ринках, але приготувати її самостійно куди приємніше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВони є невеликим пиріжком із солодкого пісочного тіста з найніжнішою сирною начинкою. Втім, сир може не лише бути начинкою, а й входити до складу тіста для сочників, що робить їх ще ніжнішими та соковитішими.
Для тіста знадобиться:
- 125 г вершкового масла
- 75 г цукру
- 1 яйце
- 60 г сметани
- 300 г борошна
- 0,5 ч.л розпушувача
- Дрібка солі
Для начинки:
- 400 г кисломолочного сиру
- 70 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 яйце
- 30 г сметани
- 2 ст.л борошна
Приготування:
М’яке вершкове масло збити з цукром. Додати яйце і сметану. Ще раз збити. Просіяти борошно з розпушувачем і швидко замісити тісто. Завернути в плівку і убрати в холодильник на 30-40 хвилин.
Тим часом, готуємо начинку: сир гарно розм‘яти виделкою. Додати яйце, сметану, цукор, ванільний цукор і ще раз розм‘яти. Додати борошно і перемішати лопаткою.
Охолоджене тісто розкатати в тонкий пласт і вирізати кружечки діаметром 10 см. На половинку викласти 1 ст.л начинки. Накрити другою половиною. Викласти сочники на деко, змастити яйцем, змішаним з ч.л молока. Випікати при 180С 30-35 хвилин.
Нагадаємо, найшвидший рецепт дріжджового тіста: смажені пиріжки будуть готові за лічені хвилини
Як повідомляв Знай.ua, ніжний і повітряний манник без борошна, на кефірі: з варенням або кремом ще смачніше