Цей рецепт неабияк виручить, якщо випікати солодощі немає ні можливості, ні бажання. Вам знадобляться лише найпростіші продукти, а смак вас приємно здивує.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСкладники для приготування печива:
- вівсяні пластівці – 350 г;
- молоко – 125 мл;
- цукор – 100 г;
- вершкове або кокосове масло – 70 г;
- темний шоколад – 80 г;
- хороша дрібка солі;
- добавки, які можна виключити: 50 г смажених і подрібнених горіхів; до 50 г подрібнених родзинок; 1 ст. л. какао
Приготування печива:
Налийте каструлю 125 мл молока. Додайте 100 г будь-якого цукру, 70 г вершкового або кокосового масла і 80 г чорного шоколаду. Нагрійте на середній потужності, постійно помішуючи вміст каструлі, поки цукор не розчиниться, а масло та шоколад не розтануть і не змішаються з молоком.
Тепер приготуйте 350 г цілозернової вівсянки. Додайте 1 ст. л. какао, та ретельно перемішайте її з пластівцями. Висипте пластівці в гарячу солодку рідину і відразу ж починайте змішувати всі інгредієнти. Сухофрукти дрібно наріжте та відкладіть масу на деякий час.
Якщо ваша маса суха, додайте до неї ще розтопленого вершкового масла та шоколаду. Водночас, якщо маса занадто рідка, достатньо додати до неї ще вівсяних пластівців.
Тепер застеліть дошку папером для випічки. Візьміть порцію розміром із невеликий волоський горіх, сформуйте кулю та приплюсніть її до паперу. Помістіть деко в холодильник приблизно на 6 годин, щоб маса затвердла.
Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії
Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював
Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації