До Нового 2023 року залишилися лічені тижні і, незважаючи на черговий обстріл росіянами, українці не втрачають надій на світле майбутнє у всіх сенсах.

І ми обов'язково зустрінемо це магічне свято так, як ми того хочемо. Нехай і без світла, але ми не сумуватимемо. І в цьому вам допоможе рецепт нашого десерту, який готується на основі ігристого вина. Так, поєднання шампанського та десерту - те, що потрібно в такий час.

Інгредієнти:⠀⠀

  • Шампанське;
  • Окріп;
  • Желатин - 1 пакет;
  • Згущене молоко;
  • Холодна вода;
  • Окріп - ½ склянки (для желатину);
  • Золота посипка (за бажанням);
  • Кукурудзяний сироп.

Шампанське, скріншот із відео
Шампанське, скріншот із відео

Спосіб приготування:

1. Акуратно перелийте шампанське в миску.
2. Відміряйте 1/2 склянки окропу в окремій мисці, потім додайте у воду 1 пакетик желатину, обережно помішуючи.
3. Після змішування вилийте суміш води та желатину в шампанське та обережно перемішайте.
4. Розлити желе з шампанським по келихах. Якщо хочете, щоб желе застигало під кутом, помістіть склянки у форму для кексів або міні-кексів під кутом, щоб вони стояли в холодильнику.
5. Як тільки желе із шампанського застигне, приступайте до приготування кремового шару.
6. У мисці змішайте згущене молоко з цукром і 1 склянку окропу. Перемішайте.
7. В окремій мисці змішайте 1/2 склянки холодної води та 1 пакет желатину.

Нагадаємо про шалено ніжну ікру з моркви на Новий рік: від кабачкової не відрізнити, а Чорний Кролик точно оцінить.

Популярні новини зараз
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Раніше ми повідомляли про правильний рецепт "Олів'є" : ідеальні пропорції, які покращать смак салату.

Також не зайвим буде рецепт маринаду до м'яса, який впорається навіть із найжорсткішим шматком: маловідомий секрет шашличників.