Як часто на святковому столі чогось не вистачає. Наче і салати є, і гаряче, і напої, і десерти... Цим "чимось" можуть бути огірочки, які все кришаться в Олів'є, а на стіл їх і не залишається.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле ж набагато краще за магазинні свої, домашні, ще й за унікальним рецептом. Ми знайшли для вас такий - рецепт "Празьких" огірків під горілку.
На одну банку об'ємом 1 літр нам знадобиться 12 невеликих огірків і тонкий кружечок лимона.
Маринад:
- 0,5 літра води;
- 20 г великої солі;
- 75 г цукру;
- 1/2 чайної ложки лимонної кислоти.
На дно банки:
- 2 зубчики часнику;
- 2 шт.лаврового листа;
- 2 шт. листя чорної смородини;
- 1 см кореня хрону (або лист хрону);
- 1 парасолька кропу;
- 3 шт. запашного перцю.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- На дно стерилізованої банки укласти всі листочки та спеції. Огірки добре промити, а краще замочити у воді на пару-трійку годинника.
- Огірочки та лимонний кружок укласти в банку і залити окропом, залишити на 20 хвилин. Злити воду.
- Зробити маринад: додати у воду сіль, цукор та лимонну кислоту, кип'ятити з моменту закипання 1 хвилину. Залити огірки киплячим маринадом і закатати стерилізованою кришкою, перевернути, укутати до повного остигання. Потім прибрати у прохолодне місце.
Ось наші "Празькі" огірочки і готові. Для простоти приготування пропонуємо відео-рецепт від Олени Василенко.
Нагадаємо про шалено ніжну ікру з моркви на Новий рік: від кабачкової не відрізнити, а Чорний Кролик точно оцінить.
Раніше ми повідомляли про правильний рецепт "Олів'є" : ідеальні пропорції, які покращать смак салату.