Ще з осені багато українців встигли запастися гарбузами з власних голодів та дач. Та й придбати його у супермаркеті не проблема. А от що смачного можна приготувати з гарбуза не кожен знає.

Фахівці неодноразово відмічають, що головна складова здорового харчування – сезонні продукти. А восени та взимку неодмінно варто урізноманітнити свій раціон стравами з гарбуза, які багаті на вітаміни А, С, Е, D, РР, К, групи B і навіть рідкісні Т.

В гарбузі також міститься безліч корисних мінералів: фтору, міді, кальцію та цинку. Цей овоч "бореться" з поганим холестерином та покращує роботу серцево-судинної системи. Тож користь від гарбуза беззаперечна.

Гарбузи / фото: Pixabay
Гарбузи / фото: Pixabay

Інгредієнти для крем-супу з гарбуза:

  • Молоко кокосове – 100 мл;
  • Вода – 350 мл;
  • Гарбуз очищений – 1 кг;
  • Імбир мелений – 1 г;
  • Часник мелений - 1 г;
  • Сіль морська до свого смаку;
  • Куркума мелена – 4 г.

Як приготувати крем-суп з гарбуза:

Спершу гарбуз потрібно нарізати кубиками й запекти в духовці. Далі перекладіть його в каструлю із товстим дном і залийте водою.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прослідкуйте, коли гарбуз повністю розвариться. У цей момент влийте молоко та додайте спеції. тепер ретельно все перемішайте та збийте блендером до однорідної маси. Наприкінці прикрасіть страву насінням.

Гарбузовий суп-пюре від Шеремет, скріншот з відео
Гарбузовий суп-пюре від Шеремет, скріншот з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації