У зимовий період великою популярністю користуються напої, що зігрівають, такі як глінтвейн, гарячий шоколад, чай з імбиром та інші. Однак це не те, чим варто пригощати шанованих гостей у майбутні свята.

Попереду Новий рік та Різдво, та окрім святкової їжі, потрібно також подбати про напої. Найчастіше на стіл ставлять шампанське, але не обов'язково дотримуватися цього правила. Гостей здивувати простіше, ніж, здається. Можна приготувати крюшон – холодний десертний алкогольний напій.

Крюшон, фото cocktails
Крюшон, фото cocktails

Складові:

  • консервовані фрукти чи ягоди – 400 г;
  • лимони – 3 шт.;
  • напівсолодке шампанське – 750 мл;
  • цукор – 150 г;
  • біле сухе вино – 1,5л.

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Підготуйте усі фрукти. Лимони помийте і наріжте кружочками. Викладіть у скляну ємність. Посипте цукром і влийте вино. Накрийте кришкою та поставте в холод на 1 годину.

Далі додаємо консервовані фрукти та доливаємо сироп. Ставимо ще на 1:00 в холодне місце.

Шампанське потрібно вливати перед самою подачею. Також потрібні лід та м'ята. Крюшон можна подавати або в спеціальній кришталевій крюшонниці, або в глечику.

Раніше ми писали про те, як приготувати п'яний десерт із шампанського, який зарядить усіх на Новий 2023 рік: простий рецепт та легка голова після

Як повідомляв Знай.ua, лінивий спосіб засолювання сала: все настільки просто, що інших рецептів ви і знати не захочете

Також портал Знай.ua писав, шалено ніжна ікра з моркви на Новий рік: від кабачкової не відрізнити, а Чорний Кролик точно оцінить