У магазинах чи на ринку часто можна натрапити на зіпсований або підроблений сир і принести у результаті додому зовсім неїстівний продукт. На щастя цієї помилки можна уникнути.

Адже сир на наявність крохмалю, рослинних жирів, інших добавок, можна перевірити в домашніх умовах. Як це зробити пояснюється в статті ТСН.

У справжньому сирі є певний відсоток жиру, у магазинному цей відсоток – в межах 0,5-9%, у домашньому – до 18-20%. Готують сир шляхом сквашування молока, додаючи закваску з високим вмістом молочнокислих бактерій або додаючи разом із бактеріальною закваскою сичужний фермент.

У натуральному сирі не має бути жодних немолочних компонентів. Для приготування фальсифікату використовують воду, кефір, білок соєвого типу, жири рослинного типу, крохмаль, добавки фруктового типу тощо.

сир
сир

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як відрізнити справжній сир від підроблення в домашніх умовах:

1. Перевірка сиру на наявність крохмалю. Візуально відрізнити сир від сирного продукту в домашніх умовах неможливо. Для цього потрібно капнути на шматочок сиру трохи йоду. Крохмаль використовували, якщо сир посинів. Таким же чином можна виявити у сирі воду, кефір, білок соєвого типу, вапно та фруктові добавки.

2. Перевірка сиру на вміст рослинних олій. Потрібно просто залишити шматочок сиру в кімнаті. Якщо з часом він вкриється плівкою жовтого кольору, але смак і запах залишаться колишніми, цей сир із рослинними жирами. Натомість натуральний починає киснути і змінює смак та запах.

3. Перевірка сиру на натуральність. Для цього візьміть невелику грудку сиру і покладіть до окропу. Ненатуральний сир в окропі не плавиться або розпадається на пластівці. Якщо це якісний продукт, то він повністю розплавиться і перетвориться на глевку масу, а вода залишиться чистою. Жирна плівка на поверхні води також свідчить про підроблення.

сир, скріншот з відео
сир, скріншот з відео

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову