Здається, що макарони, яких би вони видів не були, приготувати дуже просто. Адже зазвичай це страва, яка не претендує на високу кухню.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТа попри це інколи їх примудряються зварити так, що їсти просто неможливо. Оскільки батьківщиною цього продукту вважається Італія, то ж саме італійські кухарі знають всі секрети варіння макаронів. Нижче опишемо три найголовніші з них.
3 секрети італійських кухарів для приготування ідеальних макаронів:
Перший секрет.
Щоб макаронні вироби не злиплися в процесі варіння, потрібно взяти відповідний розмір каструлю для варіння з розрахунку кількості порцій. Порахуйте, що на сто грамів макаронів потрібно набрати один літр води й на кожен літр води взяти по 1/2 ч. л. солі.
Другий секрет.
У воду при варінні додавайте рослинну олію, яка запобігає злипанню спагеті, локшини, ріжків та інших макаронних виробів. Врахуйте, що у середньому на каструлю беруть одну столову ложку олії. Використовувати можна і соняшникову, і оливкову.
Третій секрет.
Зазвичай при обливанні макаронів водою, намагаються запобігти їхньому злипанню перед подачею до столу. Проте варто це робити лише у тому випадку, якщо після варіння вони деякий час зберігатимуться в холодильнику.
Також для промивання макаронів із твердих сортів пшениці не використовуйте холодну воду. У цьому разі візьміть теплу. В інших випадках буде краще, якщо ви просто додасте вершкове масло, щоб уникнути злипання.
Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість
Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими
Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете