Здається, що макарони, яких би вони видів не були, приготувати дуже просто. Адже зазвичай це страва, яка не претендує на високу кухню.

Та попри це інколи їх примудряються зварити так, що їсти просто неможливо. Оскільки батьківщиною цього продукту вважається Італія, то ж саме італійські кухарі знають всі секрети варіння макаронів. Нижче опишемо три найголовніші з них.

3 секрети італійських кухарів для приготування ідеальних макаронів:

Перший секрет.

Щоб макаронні вироби не злиплися в процесі варіння, потрібно взяти відповідний розмір каструлю для варіння з розрахунку кількості порцій. Порахуйте, що на сто грамів макаронів потрібно набрати один літр води й на кожен літр води взяти по 1/2 ч. л. солі.

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Другий секрет.

У воду при варінні додавайте рослинну олію, яка запобігає злипанню спагеті, локшини, ріжків та інших макаронних виробів. Врахуйте, що у середньому на каструлю беруть одну столову ложку олії. Використовувати можна і соняшникову, і оливкову.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Третій секрет.

Зазвичай при обливанні макаронів водою, намагаються запобігти їхньому злипанню перед подачею до столу. Проте варто це робити лише у тому випадку, якщо після варіння вони деякий час зберігатимуться в холодильнику.

Також для промивання макаронів із твердих сортів пшениці не використовуйте холодну воду. У цьому разі візьміть теплу. В інших випадках буде краще, якщо ви просто додасте вершкове масло, щоб уникнути злипання.

Макарони, фото: Pixabay
Макарони, фото: Pixabay

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете