Наступний десерт можна приготувати навіть за пів години до приходу гостей. То ж варто мати на увазі цей рулет з варенням, коли довге випікання не для вас, або потрібно приготувати щось смачне у короткі терміни.

То ж тепер можете не боятися, що гості застануть вас зненацька, адже на столі їх чекатиме м'який та ніжний бісквітний рулет з варенням. Щобільше, його можна смакувати не лише з чаєм, але й з десертним вином. Рекомендується варення для рулету вибирати не надто рідке, щоб не розтікалось.

Складники для приготування рулету:

  • Борошно пшеничне - 4 ст. л.;
  • Яйця курячі - 4 шт.;
  • Цукор - 4 ст. л.;
  • Розпушувач - 1/2 ч. л.;
  • Варення.

Піна з білків замість розпушувача
Білкова піна в тісто для бісквіту

Приготування рулету:

Спершу потрібно відокремити жовтки від білків. Жовтки збийте з цукром, додайте борошно з розпушувачем. Збивайте доти, поки маса стане однорідною. Окремо збийте охолоджені білки міксером на мінімальній швидкості до стійких піків.

Тепер білки введіть повільно до жовтків та акуратно перемішайте. Пергаментним папером застеліть деко, вилийте тісто і рівномірно розподіліть. Бісквіт випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Готовий бісквіт переверніть на чистий рушник та швидко розподіліть варення по ньому, відступаючи по краях близько 2 см. За допомогою рушника щільно згорніть бісквіт із варенням у рулет. Залиште його на деякий час охолоджуватися в холодильнику.

Бісквітний рулет, фото: кадр з відео
Бісквітний рулет, фото: кадр з відео

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете