Може здатися, що печиво на розсолі - це щось дуже дивне і несмачне, адже в голові не вкладається навіть думка про подібне поєднання. Однак не поспішайте з висновками, бо це далеко не новий рецепт і багато хто від нього в захваті.

Після свят у господинь залишається розсіл з-під квашених огірків, який стане в нагоді для приготування цього пісного печива. Часу піде мало, але нагодувати їм можна всю родину.

Огірковий розсіл, фото cyrillitsa
Огірковий розсіл, фото cyrillitsa

Інгредієнти:

  • Огірковий розсіл - 1 склянка
  • Рафінована олія – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Кокосова стружка – 1 пачку
  • Борошно - 2-3 склянки

Приготування:

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Відразу змішайте розсіл, олію, цукор, половину кокосової стружки і борошно. Тісто має бути м'яким і не прилипати до рук.

Розкачайте його товщиною 0,5 см, виріжте формочками фігурки. Розкачуючи, посипайте кокосовою стружкою. Можна замість неї використовувати мак, лимонну цедру, цукати, родзинки, мілко порізану курагу, цукор. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 5-8 хв.

За бажанням зверху можна присипати висушеними апельсиновими шкірками, попередньо перемеливши в кавомолці. Загалом, дайте волю фантазії та прикрашайте, як душа забажає.

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Раніше ми писали, намазки на бутерброди, які можна приготувати без електрики: ці рецепти виручать вас у новорічну ніч

Як повідомляв Знай.ua, вітамінний бум за допомогою гречки від Марини Боржемської з "Зважених та щасливих": ваш язик такого ще не коштував