Відварну картоплю ми звикли зазвичай їсти з маслом та кропом., а до смаженої, наприклад, обов'язково подають зелену цибулю. Проте смак цих страв можна значно покращити.

Підібравши правильні приправи, вам вдасться розширити горизонти смаків для ваших рецепторів. Спробуйте ці приправи, які внесуть позитивні зміни у звичні страви.

Приправи для відварної картоплі

При варінні картоплі, покладіть до неї лаврове листя, а також можна поекспериментувати з куркумою. Чудово підійде й часник. Крім того, з ним картопля не розвариться. Водночас куркума, крім смаку, надасть страві приємного жовтого кольору. Спробуйте також додати кінзу, петрушку чи базилік.

картопляне пюре, фото з вільних джерел
картопляне пюре, фото з вільних джерел

Приправи для смаженої чи тушкованої картоплі

Ці страви добре поєднуються з чорним меленим перцем, паприкою або карі. Чудово смакуватиме й з сумішшю спецій. Спробуйте передусім наступні приправи: карі, паприку, коріандр, духмяний перець, хмелі-сунелі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Смажена картопля, фото з вільних джерел
Смажена картопля, фото з вільних джерел

Приправи для картоплі по-селянськи

Найкраще для цієї страви підходить часник та базилік, а з зелені — зелена цибуля, кріп та петрушка. Також неймовірно смакують скибки картоплі, оброблені сумішшю спецій, обраних на ваш смак.

Картопля по-селянськи, фото: кадр з відео
Картопля по-селянськи, фото: кадр з відео

Нагадаємо, розріжете яйце ідеально навпіл, не пошкодивши жовток: цікава кулінарна хитрість

Як повідомляв "Знай.ua", топ-3 найсмачніших начинок для фаршированих яєць: зметуть зі столу першими

Також "Знай.ua" писав, дві найсмачніші та найпростіші начинки для тарталеток: для новорічного столу кращих ідей не знайдете