Одні люблять прості овочеві нарізки, щоб не мудрувати з готуванням, інші віддають перевагу повноцінним салатам, в яких велику роль грають заправки. Якщо обрати їх неправильно, це повністю зіпсує смак.

Є заправки, які підходять до конкретних салатів. Наприклад, "Цезар" готується з класичними анчоусами, а "Олів'є" можна і зі звичайним майонезом. Пропонуємо обрати одну з універсальних заправок, які підійдуть до декількох салатів.

Сезонний салат від Ектора Хіменес-Браво
Сезонний салат від Ектора Хіменес-Браво

Французька заправка

Вона чудово доповнить смак зелених листових салатів – з латуком, айбергом та іншими. Щоб її приготувати, до оливкової олії додайте винний оцет, мед та розчавлений зубчик часнику. За бажанням дижонську гірчицю. Все добре перемішайте.

З лаймом

Смак лайма освіжить та додасть приємну кислинку будь-якому салату, де є свіжі овочі. У ємності змішайте сік лайма, 3 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки оцту бальзамічного і трохи солі.

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Салат з язиком, фото з Instagram Вови Ярославського
Салат з язиком, фото з Instagram Вови Ярославського

Йогуртовий соус

Заправте цим соусом салати з огірком, картоплею чи зеленими салатами – вийде неймовірно смачно. Для приготування змішайте натуральний йогурт з олією, оцтом і декількома подрібненими листочками м'яти.

Мексиканська заправка

Ця заправка надасть пікантності салату. У ємності змішайте 4 столові ложки кетчупу, трохи кайенського перцю, столову ложку томатного соусу, три столові ложки лимонного соку та дрібку солі. Доведіть все до однорідної консистенції.

Рожевий соус

Він особливий тим, що під час приготування додається декілька крапель алкоголю. Він не буде яскраво відчуватись, але аромат віддасть салату. До двох столових ложок домашнього майонезу потрібно додати столову ложку кетчупу, трохи віскі та апельсинового соку.

Салат з шинкою, фото: скріншот з відео
Салат з шинкою, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, експерти назвали продукти, які небезпечно розігрівати повторно.

Раніше ми писали, два варіанти тіста, з яким вареники вийдуть ідеальними