Одні люблять прості овочеві нарізки, щоб не мудрувати з готуванням, інші віддають перевагу повноцінним салатам, в яких велику роль грають заправки. Якщо обрати їх неправильно, це повністю зіпсує смак.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ заправки, які підходять до конкретних салатів. Наприклад, "Цезар" готується з класичними анчоусами, а "Олів'є" можна і зі звичайним майонезом. Пропонуємо обрати одну з універсальних заправок, які підійдуть до декількох салатів.
Французька заправка
Вона чудово доповнить смак зелених листових салатів – з латуком, айбергом та іншими. Щоб її приготувати, до оливкової олії додайте винний оцет, мед та розчавлений зубчик часнику. За бажанням дижонську гірчицю. Все добре перемішайте.
З лаймом
Смак лайма освіжить та додасть приємну кислинку будь-якому салату, де є свіжі овочі. У ємності змішайте сік лайма, 3 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки оцту бальзамічного і трохи солі.
Йогуртовий соус
Заправте цим соусом салати з огірком, картоплею чи зеленими салатами – вийде неймовірно смачно. Для приготування змішайте натуральний йогурт з олією, оцтом і декількома подрібненими листочками м'яти.
Мексиканська заправка
Ця заправка надасть пікантності салату. У ємності змішайте 4 столові ложки кетчупу, трохи кайенського перцю, столову ложку томатного соусу, три столові ложки лимонного соку та дрібку солі. Доведіть все до однорідної консистенції.
Рожевий соус
Він особливий тим, що під час приготування додається декілька крапель алкоголю. Він не буде яскраво відчуватись, але аромат віддасть салату. До двох столових ложок домашнього майонезу потрібно додати столову ложку кетчупу, трохи віскі та апельсинового соку.
Нагадаємо, експерти назвали продукти, які небезпечно розігрівати повторно.
Раніше ми писали, два варіанти тіста, з яким вареники вийдуть ідеальними